Say hello to the new me

Jag har gått och varit måttligt less på mitt hår nu ett tag. Det har inte sett så bra ut, har jag tyckt, och jag har ett tag funderat på att färga det mörkare. Så idag hände det. Syrran drog på sig plasthandskarna och jag satter mig med en handduk över axlarna och sen körde vi. Håret kammades och det kletades in en massa mörk färg i mitt långa hår. En timme senare var det klart och detta är resultatet:
Bildkvalitén är inte den bästa men man ser ju färgen någorlunda. Jag trodde inte att det skulle bli så mörkt som det blev. På kartongen stod det mörkblond. Men jag är nöjd. Lite förändring dör man inte utav! ;)

Home sweet home

Onsdagkväll för lite mindre än en vecka sedan känns ju riktigt långt bort just nu. Det var då jag kom hem till kära Övik för en veckas vila. Men nu har det snart gått en vecka, och den veckan vill jag säga har gått jäääättefort! Var tar all tid vägen egentligen? Snart är jag tillbaka i Piteå igen, tillbaka i den gråa vardagen. Ska kanske försöka göra vardagen lite mer färgglad när jag kommer tillbaka. Hur man nu lyckas med det när det bara blir mörkare ute... Det får bli ett projekt för sig.
Har det hursomhelst jättebra här hemma. Man får sova ut, äta mammas goda mat, umgås med släkten, kela med katten och bara vara. Bortsett från en tung, jobbig men fin begravning i fredas, så är allt bara bra. Febern som kom i torsdas, hälsade bara på en snabbis och åkte sedan vidare upp till Piteå tror jag ;) Nu har jag bara lite hosta kvar emellanåt. Men det kan jag leva med!
Nä, nu är det dags för ett avsnitt av One Tree Hill.
Godnatt

Men äntligen :D

Jaa, nu är jag klar med alla uppgifter i luan! Fy så skönt att kunna lämna in allt och bara inte tänka på det nå mer. Nu är det ledigt från luan i lite mindre än två veckor och det känns ju helt underbart :)
Jag ska snart iväg och ha lektion med en utav mina elever så jag ska planera lektionen lite nu. Ville bara säga att jag är klar med luan ;) Så ni vet!
Och imorn sätter jag mig på bussen tillsammans med syrran och drar ner längs norrlandskusten (en lååång resa dessvärre) mot Övik och vårt kära hem! :)

Min helg

Tar en liten mikropaus i mitt arbete med att få min lilla hemtrevliga lägenhet hemtrevlig igen. Disken har hopat sig hela helgen, då jag inte haft någon som helst tid till att röja undan den. så mamma, jag har haft ett sånt där berg igen!;) Men nu är det snart borta. Sedan har jag lyckats få bort kläderna som jag kastat runt omkring mig varje gång jag bytt om, som jag tydligen gjort ett x antal gånger den här veckan. Ett bröd ska också bakas hade jag tänkt plus en genomdragning med dammsugaren. Dammtussarna har bildat någon slags pakt mot mig. De kommer tillbaka allt tätare nu tycker jag! Jag har även hunnit med lite skolgrejer och ett rep på 4 timmar tidigare idag, så lite mör känner jag mig just nu måste jag erkänna. Tur att resten av kvällen bara kommer innehålla mysiga saker; kvällsfika, kladdkaka, film och bästa systerystern! :)
Gårdagen innehöll också rep, från kl 10! Gick riktigt bra men trött var jag. Som tusan! Avslutade dagen med en härlig middag med syrran. Även om vi bor på samma område och går på samma skola, hinner vi liksom inte alltid med att umgås på riktigt. Så det gjorde vi igår!
Fredagen var otroligt trevlig! Verkligen. Vid lunch-tiden satte jag och Bea oss i deras superford och drog upp mot Luleå för lite shopping. Var supertrevligt! När vi kom hem igen åt jag middag med syrran sedan var det förfest hos Bea och efter det gick vi vidare till Kåren. Där spelade ett band Mando Diao och de spelade väldigt bra. Svängigt! Gillade körarna skarpt! ;)
Fredagen var också den kväll jag kommer komma ihåg ett bra tag framöver. Jag hade så otroligt roligt och jag kände mig som mig själv för första gången på väldigt länge. Ville inte riktigt att kvällen skulle ta slut när vi gick hem från kåren, men man ska ju sluta när man är topp sägs det ju! ;)
Om tre dagar åker jag hem till Övik igen för att träffa mina kära föräldrar och jag kan inte säga det för många gånger; det ska bli så skönt!!! Jag vet att tjatar om det, men jag längtar verkligen! :)
OCH, jag har bokat en resa till Skövde nu! Here I come you guys down south! ;)

I-landsproblem

Ikväll ska jag ut. Hade tänkt att jag skulle vara lite lagomt rockig kvällen till ära. Men hur mycket rock gömmer sig i min garderob egentligen?! Typ ingen alls. Får jag väl ta en klänning eller nåt annat liknande då. Men inte då. Finns inget som jag vill ha på mig ikväll i min lilla walk-in-closet! Men den är ändå full med kläder. Hur går detta till frågar jag mig då? Massor av kläder men inget som duger.. suck!
Det här var dagens I-landsproblem från mig. Nu ska jag sminka mig.
Ha en bra fredagkväll allihop!

It's one of those days.

Luan väntar på att färdigställas, eller egentligen fortsättas på, men jag skriver färdigställas då det känns mer peppande för mig själv. Har läst lite i två utav de fyra böckerna vi ska koppla vårt utvecklingsdokument till. Ganska intressant det stom står skrivet där, men hur i hela världen ska jag kunna koppla det till mitt utvecklingsdokument där jag ska skriva om mina styrkor och svagheter inom utvecklingsdokument och konflikthantering? Hjälp mig någon!! Himla lua....
För övrigt så måste jag säga att jag mår bättre än vad jag gjort den senaste tiden. Många saker känns lättare och jag känner mig gladare. Men jag känner också att jag behöver motivera mig själv till saker hela tiden, då jag oftast tycker att saker känns jobbiga och smått ointressanta. Jag måste också öka min kunskap på vissa områden, där jag verkligen tvivlar på mig själv och min egen förmåga. Jag vet allt det här om mig själv så nu är det bara att sätta igång att peppa och utvecklas. Men när ska jag hitta den tiden tro? Finns knappt någon tid att umgås med kära systeryster ens en gång. Inte finns det någon tid över till att känna att något är roligt heller. Det är hela tiden en massa måsten. Var där den tiden, planka de här 20 låtarna, lär dig att genomföra ett utvecklingssamtal, öva järnet och allt annat som man måste hinna med. Usch vad jag klagar, men det är en sån dag idag. Jag får klaga.
Jag tycker egentligen att det är kul och givande när man har mycket att göra. Blir oftast sporrad utav ett fullt dagsschema. Men inte idag. Inte idag.
Om en vecka får jag komma hem. Det känns otroligt skönt! :)

Neon

En söndagkväll i oktober och jag sitter och lyssnar på Mr. John Mayer. Jag kan inte säga det för många gånger; Han är helt fantastiskt underbart bra!!! Jag önskar så att han kunde komma till Sverige och spela. Eller att jag, mot alla odds, skulle vinna en fet resa över till USA och få gå på hans konsert i någon stor stad. Jag skulle dessutom vinna ett backstagepass med honom och han skulle signera sin skiva till mig, exklusivt! Haha!! Ja om det ändå skulle hända. Jag har verkligen inte tur i spel...
Just nu sitter jag med fötterna på soffbordet och pustar ut efter helgen som gått. Har haft saker att göra hela hela tiden den här helgen. Har det inte varit vokalensemblerep så har det varit Body Pump på högsta nivå eller softning i soffan. Också det på högsta nivå! ;) Men imorgon drar så veckan igång igen. Även den här veckan är packad med saker som måste hinnas med. Men jag börjar se en liten ljusning faktiskt. Om lite mer än en vecka får jag åka hem till mina kära föräldrar. Det ska blir otroligt skönt!
Stop This Train måste vara en utav Mayers bästa låtar. Eller vad tycker ni? :)
Nä nu blir det en kvällsmacka och sen ett avsnitt av One Tree Hill!
Godnatt!

This weeks changes

Den senaste veckan har minst sagt varit tumultartad för min del. Har hänt en massa saker som gjort att jag börjat fundera på vad som egentligen försigår. Är det tänkt att det ska vara såhär? Är det här planen?
För en vecka sedan gick min farfar bort och jag har fortfarande inte fått träffa min familj eller min släkt efter det som hänt. Har så otroligt mycket att göra hela tiden att det inte finns någon lucka någonstans som gör att jag kan åka hem. Vore skönt att kunna göra det..
De senaste dagarna har det uppstått situationer som gjort att jag verkligen känt mig arg och upprörd. Ska det verkligen gå till såhär? Är det här okej? Tänker inte gå in på några detaljer alls, men jag ställer mig bara de frågorna.. Jag fattar ingenting känner jag. Kan bara vara upprörd just för tillfället!!
Kanske dags att ta tag i disken nu, ett sätt att skingra lite tankar och kanske komma på bättre humör. Dagen kommer ju ändå faktiskt innehålla mycket roligt. I helgen är det vokalensemblerep igen och vi ska få ha workshop med en kvinna från en finsk vokalensemble. Hon ska tydligen vara otroligt bra så det ska bli spännande. Sedan blir det konsert på kåren senare ikväll och efter det får vi se vad som händer. Nåt häng någonstans kanske! :)
Ett låttips som avslutning:  Stir It Up - Patti LaBelle

Torsdag igen då

Ja precis som rubriken säger så är det torsdag igen. Veckorna bara susar förbi och jag känner att jag inte riktigt hinner med faktiskt. Så mycket som ska göras hela tiden och timmarna bara försvinner. Jag har dessutom tappat lite av min inspiration till det mesta för tillfället. Hoppas på att den snart ska komma tillbaka så att jag kan ta itu med allt som ska göras och allt det roliga som jag klurar på i mitt huvud :)
Idag ska jag träffa min andra sångelev för första gången. Ska bli spännande! Jag undervisar just nu en kille och en tjej i metodikkursen som jag läser. Vore kanske spännande och lite nyttigt att undervisa fler, men det är ju det här med tid som man ska ha också. Den lilla detaljen...
Igår fick jag också ett samtal från en kille i ett lokalt coverband. Han frågade mig om jag kunde vara med dem och sjunga resten av den här hösten då den ordinarie sångerskan hoppat av. Jag sa ja så just nu har jag ungefär 7 gig inbokat med dem. Ska bli riktigt kul men också en utmaning för mig. Har aldrig någonsin sjungit med ett coverband. Men det ska jag fixa! :)
Förra veckan var jag och klippte mig också. Klippte till en fin liten snedlugg som jag länge velat ha. Sen klippte hon bort nästan en decimeter av mitt hår för att det var så otroligt slitet.
Såhär ser jag ut nu:
Nu ska jag ta tag i mina sångläxor.
Vi ses!

091003

Min käre farfar gick ikväll bort efter en tids kamp mot prostatacancer.
Han var världens bästa farfar, no doubt about it!
Kommer sakna honom.

RSS 2.0