Första skoldagen

Imorgon drar skolan igång igen. Första skoldagen sedan 25:e maj, vilket är lite mer än tre månader sedan. Jag har alltså varit ledig (typ, bortsett från 6 veckors sommarjobb) i tre månader. Mitt sommarlov har varit tre(!) månader långt!! Inte undra på att man är sugen på att börja skolan och att få något att göra på dagarna. Det känns riktigt skönt att det drar igång nu, även fast jag vet att om 6-7 veckor är jag less och vill vara ledig igen för att det är så mycket att göra. Men vad gör det, jag gillar ju faktiskt det här jag håller på med. Jag gillar ju faktiskt stället jag bor på, jag gillar mina underbara vänner jag har runtomkring mig, både nära och väldigt långt bort (Skövde!). Jag gillar mitt liv skulle man kunna säga, trots många hinder som just nu finns på vägen. Både stora och små. Hinder som jag vet att jag kommer komma över men som kanske kan ta lite tid att komma över. Tid är något jag måste ge det och vara tålmodig tror jag, då kommer det gå bra. Eller bättre än sämst iallafall...
Gospel måste ju vara det bästa som finns för övrigt. Sitter just nu och lyssnar på Israel and New Breed och ryser emellanåt, så bra är det. Tidigare var det Fred Hammond som sjöng i högtalarna och det inte är inte helt fel det heller kan jag säga! Man blir ju inte annat än sugen på att ställa sig i replokalen och bara sjunga ut en massa gospel. Det ger glädje! :)
Lite så att jag saknar Mellanselstiden just nu.. Det var två otroliga år med många många bra upplevelser. Under de två åren fick jag lära känna folk som jag aldrig trodde att jag skulle träffa eller för den delen bli väldigt nära vänner med. Vänner för livet verkligen!
Kände för att lägga upp några sköna bilder från min tid i metropolen Mellansel! :)
Aimin' High i Gottne Bönhus, första konserten tillsammans.
Gospellinjen 2005-2006

Hela gänget utanför kyrkan där vi bodde i Chicago =)


Ett försök att ta oss hem genom skogen där det fanns en genväg tydligen.
Vi hittade aldrig genvägen...


Reach Out i Gottne Bönhus. Även här vår första spelning tillsammans.
Gospellinjen 2006-2007


Sjukt glada!!:D


Alla är glada!:)


Och bästaste fröken Karin Öberg såklart! ;)

Tack Mellansel och alla ni som gick med mig för två underbara år! Vänner för livet som sagt! :)

Jag har bestämt mig...

Jag hade ju tänkt att jag skulle färga mitt hår mörkare nu när vi börjar gå mot hösten och lite mörkare tider. Kände att jag ville ha den där lite mörkare bruna tonen på mitt hår. Men... jag har ångrat mig! Tills vidare behåller jag min färg som jag fått nu i sommar, jag trivs som i den. Även om den är solblekt och man kan se lite, eller kanske ganska mycket utväxt, så tycker jag att den är fin. So it's a keeper I say! :)


Har för övrigt hittat en ny favorit, Mat Kearney. Låter lite som Chris Martin, sångaren i Coldplay. Myche bra!

Just nu...

... vill jag sitta på den där bryggan och doppa mina fötter i vattnet och kika in i solnedgången...

Tallelo sommaren 2009


Klantskaftet Therese...

Har precis duschat och gjort iordning mig för middag hos syrran. Klantig som jag alltid är, allra helst när jag är hungrig, råkar jag spraya hårspray rätt i mitt högra öga!! Aj!!! Det gjorde verkligen ont. Nu har jag en liten suddig fläck som inte riktigt vill gå bort. Jag får blinka frenetiskt och hoppas att det går bort av sig själv. Så typiskt mig bara, att göra en sådan klantig sak.

Nu ska jag äta god mat!! :)

Sveriges samtalsämne nr. 1: Vädret

Idag är det verkligen höst ute. Det blåser i träden, regnet kommer och går och termometern visar 14 grader just nu! Brr! 
Var tog sommaren vägen? Jag är inte redo att vinka adjö till den riktigt än... Komsi komsi tillbaka!
Vädret är lite oberäkneligt just nu också. I förrgår cyklade jag och syrran ner till stan i solskenet. Det var lite småkyligt men det fanns inga som helst tecken på att det skulle börjar regna. Trodde vi.. När vi handlat klart på Coop kom vi ut och möttes utav stora svarta moln och det blixtrade runtomkring oss. Det regnade inte just då men när vi tagit oss 500 meter från Coop kom den. Den största och blötaste skuren. Vi fick hitta ett litet tak att ställa oss under för skydd från regndropparna. Där stod vi sedan i ungefär en halvtimme innan vi tog modet till oss att springa iväg mot busstationen för att kanske kunna åka buss hem. När vi kom dit, dyngsura, visade det sig att det inte gick någon buss. SUCK! Men så helt plötsligt slutade det att regna. Vilken tur, vi kunde ta oss hem utan att bli ännu mer blöt. Ett äventyr verkligen!!

Det blev lite kallt att stå och vänta..

Vi hade ju dessutom fullpackade cyklar....

Nu hade jag tänkt att jag skulle sätta in lite fotografier som bara legat i en hög i lite mer än ett år. Ska framkalla nya bilder så det kan vara smart att få undan de gamla tänker jag. Sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda! :)

Nolle-P

Ja så har då Nolle-P 2009 startat här i Piteå. Nya och nervösa studenter springer runt här på ankars och försöker känna sig hemma. Har precis hört ett antal grupper skrika hyllnings- och kampsånger till sina phösare utanför mitt fönster. Egenhändigt ihopsatta texter till roliga, kända och klatschiga (stavas det så!?) melodier. Kommer precis ihåg hur det var när man själv skulle nollas. En massa skrikande hit och dit, man skulle hylla generalen genom att klappa när man såg honom och en hel del andra saker. På festerna fick man uppdrag i grupperna som avklaras under kvällen och festerna hade alltid olika teman. Det var faktiskt en rolig 10-dagars period. Förutom det att man gick och la sig seeeent och klev upp tiiidigt så var det väldigt kul och minnesvärt! Hoppas att systeryster också kommer tycka så om sin nolleperiod. Det verkade lovande iallafall tidigare ikväll när hon knallade iväg på fest. 

Jag är inte på nollefest utan just nu sitter jag och väntar på ännu ett avsnitt av So You Think You Can Dance. Jag har nog fastnat där nu. Så otroligt duktiga alla i programmet är på att dansa. Igår dansade ett par en koreografi till modern dans och det var så fint så jag fällde en tår. Ni som såg programmet vet vad jag menar :)
Annars har jag spenderat kvällen med att tackla min nya router. Det gick inte så bra till en början. Ingenting stämde och jag fick klia mina geniknölar en extra gång. Men till slut så fick jag det att funka så nu surfar jag trådlöst. Wiihoo! :)

Nu börjar det visst på tv:n här...
Ha det bra tills vi hörs igen!

Better - Kirk Franklin

En låt som alltid får mig på bättre humör, även om det bara är lite litegrann!
Värd att lyssna på, om och om igen om du vill.... :)

(...)

Count it all joy, always remember
life will get better, it's gonna get better
No matter the weapon, it will not prosper
things will get better, it's gonna get better

Life sometimes may change
and nobody wants to feel pain,
but it came to help you grow
this one thing you need to know
God's in love with you and he'll never let you go

Count it all joy, always remember,
life will get better, it's gonna get better
No matter the weapon, it will not prosper
things will get better, it's gonna get better


(Kirk Franklin)

Har ingen bra rubrik idag

Ja det här med att jag skulle blogga varje dag går lite trögt, redan andra dagen!! Fast det är ju fortfarande 1½ timme kvar på detta dygn... :)

Idag har jag varit med pappsen på datajakt åt syrran. Hon sitter just nu på en buss hem ifrån sthlm så hon har inte riktigt kunnat vara med oss på vår otroligt exotiska jakt efter en bra och prisvärd bärbar dator. Men vi tror att vi har hittat en vinnare ändå. Just nu står det mellan två datorer av samma märke men med lite prisskillnad, så vi får se vad hon säger när hon kommer hem. Vilken som duger liksom.
Annars har jag plockat lite svartvinbär med pappa, vilket jag blev ganska less på fort. Jag hade dessutom en massa besök av myggor och diverse andra insekter på mina bara ben, som inte var så välkommet, så jag fick uppdraget att fixa dagens middag istället. Denna lördag blev det pommes med fläskfilé och en god brunsås. Hade aldrig gjort detta själv förut så nu kan jag fixa det hemma till mig själv också. Mumma! :)

Just nu sitter jag och lyssnar på John Mayer medan päronen ser på Snuten i Hollywood III. Började se filmen jag med men jag blev lite less, den är inte riktigt lika bra som de två första tycker jag. Så jag tog mig en stund med John Mayer istället. Alltid lika härligt. Stop This Train spelas just nu i Spotify. Grymt bra låt!

Klockan 04.40 imorgonbitti är det tänkt att jag ska vara vaken och stå med bilen på busstationen för då kommer Veronica till stan. Hur kommer det gå egentligen!? Jag kommer vara dötrött... Tur att man kan lägga sig och sova en stund när man kommer hem igen.

Om två veckor börjar så skolan om igen. Ska bli riktigt kul faktiskt att få komma igång ordentligt och få träffa lite folk igen. Jag känner mig peppad inför skolstarten. Känner en större lust till musiken nu än vad jag gjorde i våras när allt var som det var då. Nu har jag nästan inte ägnat någon tanke alls till musik, förutom att jag lyssnat på bra musik förstås under sommaren. Jag har inte övat en enda sekund och mina fingrar har inte plinkat på pianotangenterna här hemma. Har varit ganska skönt att bara lägga det åt sidan för ett tag och bara vila och tänka på annat här i livet, även om musiken fortfarande är det bästa i mitt liv. Det kan dock vara väldigt bra och skönt med en liten... paus från allt kan jag känna. Annars kan det lätt bli att man tappar fokus på varför man håller på med det man gör. Kärnan i att musicera är ju att ha roligt tycker jag! Man ska inte behöva tänka hela tiden på vad folk ska tycka om en om jag väljer att spela eller sjunga viss musik. Det ska inte behöva vara perfekt när man står på scen. Bara man har roligt tillsammans när man musicerar. Det är som sagt väldigt lätt att glömma bort glädjen i det hela när man försöker söka efter det perfekta.
Ja, lite musiktankar såhär på kvällskvisten...

Nu är det nog dags för kvällsfika. Nästan så att världskriget börjar härja i magen på en.

På begäran av...

Ida, som vill att jag ska blogga varje dag, skriver jag nu det första inlägget i mitt försök att just blogga varje dag. By the way, Ida; glasögonen var jättesnygga på dig!! ;)

Har nästan precis klivit upp och känner fortfarande sömnen grusa sig lite i ögonen. Så går det om man väljer att vara vaken till halv två natten före, man sover alldeles för länge dagen efter. Men det gör inte så mycket.
Var ju tänkt att jag skulle åka till Piteå idag, för ungefär 20 minuter sedan, men jag ångrade mig i sista sekunden faktiskt. Åker upp på måndag istället tillsammans med syrran och hennes gigantiska resväska proppad med kläder. Det blir nog jättebra tror jag.

Igår fyllde min faster 40 år och vi var där och grattade henne, åt god mat och käkade tårta. Mycket trevligt! Jag drog dock iväg en sväng vid 20-tiden för att se den sista av Bourne-filmerna med Elin. Den var grymt bra, som de första två filmerna. Spännande rakt igenom liksom.

Ska väl försöka ta tag i den här dagen och göra den till något bra. Börjar nog med lite frukost och sedan får vi se.
Have it nice!

Tallelo

I helgen var familjen Dissler uppe i vår otroligt härliga sommarstuga Tallelo - som vi kallar den. Vi hade riktigt bra väder vilket gjorde att vi var ute mesta delen av de dagar vi var uppe. Solen gav oss alla en mörkare bränna och bjöd på några fina solnedgångar vid bergen på andra sidan sjön. Vi har även hunnit med lite Krocket kross- krocket i skogen kan man säga, vilket har lett till många tårfyllda skrattanfall. Jag låter bilderna nedan tala för sig själv ...















Örnsköldsvik

Imorgon drar jag ner till Övik igen. Ska spendera några dagar i vår sommarstuga samt göra lite roliga saker med några vänner hemma. Ska bli roligt! Nästa fredag är jag dock tillbaka i Piteå och då börjar laddandet för ännu ett skolår. Herregud va fort sommaren har gått..... Svisch sa det bara!!

Får se hur mycket jag orkar uppdatera och hur mycket tid jag har över. 
Ha det så bra tills vidare alla mina läsare! :)

En solig dag i Piteå

Idag har jag legat på en filt med min bok på mitt lilla 'hemliga' ställe igen. Solen har värmt och jag har myst. Mitt i allt mysande kommer, till min stora förvåning, en liten svart katt och bokstavligen hoppar på mig. Så otroligt mysig den här katten var. Den strök sig konstant mot mitt ansikte och kurrade otroligt högt. Tillslut blev det rätt jobbigt att hela tiden ha en katt framför ögonen, det gick inte riktigt att läsa om man säger så, så jag fick lov att putta bort de en liten bit. Tror han eller hon blev lite sur för sen låg den bara i busken ett bra tag. Men söt var den iallafall!

Ett par brillor krävs om man ska ligga i solen och läsa ett bra tag..

Den söta katten som tillslut la sig i buskarna och mös!

Jag har varit ute på en liten joggingtur på grisberget ikväll och det gick faktiskt riktigt bra, men jag får lätt håll i sidan. Kanske tränas bort ju mer man springer, vad vet jag. 
Nu hade jag tänkt att jag skulle möblera om i min bokhylla eftersom jag köpt lådor och ett skåp som jag ska fylla med saker. Ska bli lite ordning i bokhyllan med andra ord. Finally! 

Låttips för kvällen: Soulmate - Natasha Bedingfield

3 augusti 2009

För över en vecka sedan satt jag i Umeå och väntade på att få se en film tillsammans med Ida och Samuel. Några dagar senare hade vi gig i Pengsjö, jag har hunnit åka med min kära familj tillbaka hit till Piteå och även besökt Luleåkalaset en liten sväng. Nu har familjen åkt hem till Övik, Luleåkalaset är slut och Ida och Samuel har städat ur sin lägenhet och flyttat därifrån. Hur mycket kan egentligen hända på en vecka? Jag hinner inte riktigt med känner jag...

Det är mindre än en månad tills skolan börjar igen och det känns lite som att sommarlovet nästan börjat. Fast egentligen inte på nåt sätt... Konstigt. Jag har varit ledig sedan i slutet av maj i år, om man räknar bort de 6 veckor jag jobbat. Men jag kan inte riktigt säga vad jag har gjort av denna långa och mycket behagliga ledighet. Första veckorna av sommaren kan man nästan räkna bort. Vädret var urkasst och jag spenderade nog mesta delen av min tid i soffan tittandes på någon dålig film. Sedan började jag jobba och jag kom som in i en vardag kan man säga. Vilket var skönt. Jag hade mer att göra på dagarna än att bara glo på två dumburkar. (TV:n OCH datorn...) 
Justja, jag tog ju faktiskt en tripp till Umeå för några dagar där i juni nån gång. Mycket trevligt! Sedan besökte vi vår kära sommarstuga några dagar också, med trist och grått väder. IKEA har vi ju också hunnit med. Okej, jag har nog gjort lite saker i sommar ändå, men det känns inte som så när man tänker tillbaka. Konstigt som sagt.

Nog om detta. Idag har jag spenderat många timmar i solen :D Jag hade faktiskt blivit väldigt brun såg jag sedan när jag kom in. Nice! Imorgon blir det mer solande tror jag. Antingen stranden eller min nyfunna, mycket privata gräsplätt. Det är ingen som tänker på att man kan ligga där så ingen tittar in mellan alla buskarna. Men jag kan se ut väldigt bra! ;) 

I fredas var jag som sagt på Luleåkalaset. Jag åkte bussen upp vid 19.30 och när jag kom fram till sköna staden Luleå styrde jag min kos raka vägen mot Bluestältet. Där skulle Cookies 'n' Beans spela kl 20.30. Jag hade ungefär 5 minuter på mig att ta mig dit, innan de skulle börja spela. Tillråga på allt hade jag ont i foten av någon outgrundlig anledning, vilket gjorde att jag halvt haltade fram längs storgatan. Men jag kom fram precis innan de skulle kliva på scen. Och vilken spelning sen!! De är helt otroliga de där tre tjejerna. Jag stod där, nästan längst fram, och tappade hakan gång på gång. Inte nog med att de sjunger som jag vet inte vad, de kan spela både gitarr och munspel hur bra som helst. 

Helt fantastiska Cookies 'n' Beans

På idaJ.blogg.se kan ni även se lite bilder från giget i Pengsjö. Tror bestämt det finns några roliga bilder där med.... 

Tidigare ikväll såg jag klart på en film jag började se igår. Cadillac Records med bl.a Adrien Brody, Cedric the Entertainer, Mos Def och såklart; Beyonce. Riktigt bra film. Handlade om de stora legenderna Muddy Waters, Chuck Berry och Etta James och deras skivbolagsägare Leonard Chess. Som vanligt sjunger Beyonce som en gudinna. Hon gör Etta James At Last superbra. 

Nä.... nu ska jag göra något annat. Kanske läsa en bok eller se lite TV. 
Godnatt till er!

RSS 2.0