En halvkass dag

Haha, vilket inlägg jag lämnade ut i etern igår kväll. Hade nog inte många tankar bakom det inlägget tror jag...

Idag har varit en halvkass dag. Inget har varit bra och jag har bara känt mig dålig och ful. Jag har gått runt och tänkt på saker som jag inte borde tänka på men som är väldigt lätt att ägna tankarna åt. Komplicerat... Det enda som förgyllt dagen har varit solen och värmen. Sitter just nu på altanen på baksidan och njuter av den sista solen för kvällen. Den är på väg ner snart och man känner att det blir snabbt mycket kyligare än tidigare. Men himlen är fortfarande blå och jag ser inte ett enda moln. Mycket härligt. Plus att min katt ligger bredvid och snarkar för fullt! :)

För en stund sedan var jag på G och tänkte ta mig en promenad runt en sjö, men så kom jag på att mina träningsskor ligger i bilen. Bilen i sin tur har mamma så jag har nu väntat på mina skor i snart en timme. Får se hur taggad jag är på den där promenaden när hon kommer hem.  Hoppas på att solen fortfarande är uppe då.

Nu ser jag att batteriet håller på att ta slut på datorn så jag tackar för mig tills vidare. 



Bokstaven S är fin..

Söndagkväll 00.17

Solen har värmt hela dagen och jag har blivit ännu brunare.

Svetten har runnit både på solfilten och under cykelturen till jobbet. 

Svetten fortsatte att rinna på jobbet. 

Solen fortsätter förhoppningsvis att lysa imorrn då jag är ledig.

Staden kanske kan bjuda på något roligt under min lediga dag, man vet aldrig :)

Sången Between The Lines med Sara Bareilles etsar sig fast ganska lätt på min hjärna. Fin!

Ska nog sova nu....



Solnedgången ikväll när jag cyklade hem från jobbet var by the way väldigt fin :)

En kväll på motorcykel

Ikväll har jag och pappa åkt runt i stan på motorcykeln. He va nice kan jag säga. En otrolig känsla att sitta på en motorcykel, en frihetskänsla. Allt känns så nära när man åker omkring och man ser saker på ett annat sätt. Sedan får man lätt ont i rumpan också, men det är en bieffekt man får räkna med när man cruisar runt i närmare tre timmar. Hamnfesten äger ju rum i helgen i stan så vi tog ett x antal rundor nere i hamnen där folket var. Det var inget vidare drag där nere kan jag säga. Förutom när käglorna hade sin årliga vattenskidshow vid arenan. Då var det rätt mycket folk där. 

Det syns inte så bra på bilden men de åkte en massa vattenskidor iallafall

Vi tog en sväng upp på Varvsberget, efter ett besök på MAX, och kollade in den fantastiska utsikten över lilla Övik. Väldigt vackert, med solen som var på väg ner och allt. 

Örnsköldsviks hamn

Hoppbacken i förgrunden och staden i bakgrunden. 
Centrum skulle man kunna säga :)

Tidigare idag har jag gassat i solen och blivit ännu mer brun. I like it! Just nu har jag ett ganska markant streck på magen från när jag brände mig i LA men det har jag planerat att sola bort. Likaså mina otroligt fula streck på baksidan sen min lilla brännskada, också gjord i LA. Jag är på god väg att jämna ut dem. 

Lördag imorrn då. Jobb för min del. Från 07.00 till 16.00. Heela dagen! Blir inte så mycket sol för min del. Men he gör kanske inte så mycket. När jag kommer hem ska vi nog grilla något gott kött och sen hade jag tänkt dra ner på hamnfesten en sväng. RixFm festival kommer då till stan och jag har lust att lyssna på Janet och Kim från Made In Sweden. Det kan nog vara bra. En massa andra artister skulle vara med också, typ Star Pilot och Erik Hassle, men de är jag inte så intresserade av måste jag erkänna. 

Nu blir det snart sängen så man kommer upp imorrn. 
Hoppas att just Din fredagkväll varit till belåtenhet. :)


Buss utan luftkonditionering

Så var jag tillbaka i Övik igen, efter två avkopplande och härliga dagar i Umeå med käraste väninnan Ida. Det har varit mycket trevligt att hänga lite med henne. Vi har solat, pratat, ätit god mat, solat lite till, sett bio, skrattat, shoppat lite, ätit kladdkaka, sett allsången och Morden i Midsomer och lite andra saker. Och vi har ju haft sådan underbar tur med vädret också. Så härligt med solen som varit framme hela tiden. Och vilken värme! Mumma!! På Idas blogg finns lite bilder från min vistelse i björkarnas stad så kika gärna in där :)  (Eftersom länkverktyget vägrar samarbeta med mig ikväll så skriver jag ut adressen istället: http://idaj.blogg.se )

När jag sedan åkte hem idag vid halv två, fick jag sitta nästan två timmar på en buss UTAN luftkonditionering. Den hade tydligen gått sönder. Ni kan ju tänka er vad varmt det var! Svetten bara rann. Huvva!! Tur att jag hade med en flaska med iskallt Loka-vatten, det räddade mig. Plus att det fanns gardiner som man kunde dra för för fönstren så inte solen stekte sönder en. Åk aldrig buss utan luftkonditionering säger jag er, det är jobbigt!

Väl hemma i Övik igen var det bara till att ta sig från stan upp till jobbet för ett 6-timmars arbetspass, ett arbetspass som visade sig vara allt annat än lugnt och svalt. Folket ökade ju närmare stängningsdags vi kom, värmen steg och personalen minskade. Kaos skulle man kunna säga! Vi stänger 22.00 och 22.15 är senaste tiden man brukar vara därifrån. Ikväll åkte jag och syrran därifrån 22.35. Då hade vi haft kunder till 22.15. Dryygt!!! Vad gör folk ute och storhandlar klockan tjugo i tio egentligen?? När det är hamnfesten i stan dessutom... Konstigt!

Morgondagen bjuder nog på lite mer sol, kanske spinning med mammsen och kanske ett litet häng på Hallonbadet med bästa lillsyrran. Vore nice! Men nu ska jag nog släcka och sova, klockan är mycket. Ska bara bjuda på några bilder jag med från Ume! :)

Ida posar i solen

Jag i min nya fina bikini.

Samuel i en lite annorlunda frisyr.....

Några moln var det men solen värmde grymt mycket ändå :)


Godnatt till er alla!

Oh crappy day...

Sitter och ser film med pappsen. Inside Man med Denzel Washington. Jag har sett den förut men den är grymt bra. Jobbat har jag gjort idag också. En hektisk dag faktiskt. Alla kassor la av vid middagstid. Det var lite tokigt. Köerna blev bara längre och längre... 

Imorgon åker jag upp till Umeå för att hänga med Ida. He blir nice! Längtar mycket :)

Ska tillbaka till filmen nu en stund innan jag måste lägga mig. Jobbar kl 06.00 imorn bitti. Hoppas att morgondagen blir bättre än denna.

Godnatt!

Midsommarhelgen 2009

Så har sommarens ljusaste dagar passerat. Midsommarhelgen har varit otroligt lugn för min del. Fredagen, alltså midsommarafton, spenderades hemma i Kroksta med familjen. Vi grillade och åt väldigt god mat, käkade en mycket fin efterrätt och skrattade åt varandra vid köksbordet. Kvällen blev ju dock inte så lång eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. Lördagmorgon, klockan 06.30 ringer alarmet på mobilen. Alldeles för tidigt må jag säga. Men det var bara att kliva upp (efter en halvtimmes snoozning) för bilen skulle snart styra norrut mot Pite-yo! Veronicas flyttlass skulle upp och den här dagen var typ den enda dagen som fungerade för hela familjen. Så off we go! Några timmar i bilen, kartongbärande, upp-packning av porslin, lite solning på balkongen, hamburgare på Big Boy, mer upp-packning, sommarkryss och sedan ytterliggare några timmar i bilen. Vi var hemma i Övik igen efter 1-tiden natten mot söndag. Jag hade lite ont i rumpan efter bilresan...

Idag har alltså sommaren kommit på riktigt tror jag bestämt. Det har varit uppemot 20 grader hela dagen och solen har värmt på bra. Syrran och jag la oss på en filt och läste till att börja med, sen blev det solstolen och efter det tillbaka till filten. Höll på så hela dagen. Är det inte för härligt med ledig dag i solen så säg! :) Sen ikväll har jag varit ute och sprungit. Det var riktigt skönt. Avkopplande. Sen blev det tacos. Mumma! :)

Jag lägger upp lite bilder från helgen och avslutar för kvällen. Ta hand om er!

Plockning av lite blommor till midsommarbordet

Veronica fick till en jättefin bukett

Den smarriga efterrätten. Maränger, jordgubbar, grädde med hallon i och en fruktansvärt god chokladsås. 

Mamma och pappa tog sig en svängom i hallen :)

Sjukt glada systrar :D

I solen på filten i gräset en söndag. Så underbart härligt!

Fia valde att ligga UNDER filten i värmen. Konstig katt det där... 

Vad är det med folk och mat egentligen?

Torsdag 18 juni. Dagen före midsommarafton. Eller kvällen rättare sagt. För er som följer min blogg vet kanske att jag jobbar på mataffär. Och det är inte kul en dag som denna, då hela Örnsköldsviks befolkning ger sig ut för att handla sill, potatis, ägg, godis, chips, pesto, oliver, bröd, salt, socker, mjöl, lime mm mm. Jag tror att jag har fått hundra frågor idag om var man kan hitta ditten och datten i affären. Man försöker att vara trevlig men när den femte kunden på 3 minuter kommer och frågar efter oliver, är det lite svårt. Men det är inte det värsta ändå. Folk blir ju som tokiga när de handlar mat. Inte nog med att de ska ha varor så billigt som möjligt, de ska ha dem före alla andra dessutom. Det pågår nästintill ett rally inne i butiken under dessa dagar då de viktigaste midsommaringredienserna är på extrapris. Alla vill ha och de ska vara först på plats, därav rallyt. Kundvagnarna bokstavligt talat flyger fram mellan gångarna och man får ibland passa sig så man inte blir påkörd där man står och fyller på torkade aprikoser eller olivolja. Sedan har Öviks befolkning lite svårt att flytta på sig också när de ser klart och tydligt att de råkar stå lite i vägen för en stor pall med varor som dras ut från lagret tillexempel. Det är ett underligt fenomen detta tycker jag. Man hinner se ganska mycket på de timmar man spenderar i butiken och det är lite roligt att analysera tycker jag. Det kanske märks! :)

Nu har jag hunnit hem och pustat ut i alla fall och ska väl försöka ladda för ytterliggare 6 timmar jobb tomorrow. Sedan är det grillmiddag med la familia som gäller. Midsommarafton och allt. Var längesedan jag var hemma på midsommar nu. Har varit iväg på olika tillställningar de senaste åren. Men det blir skönt att vara hemma faktiskt. Vi får hitta på roliga saker tror jag. Kanske bygga en minimidsommarstång och blomkransar runt huvet! Det har syrran och jag gjort förut. Så får det bli! :) Hoppas bara att vädret tillåter blomplockning. Tänk va tråkigt om det skulle regna... 

Nu ska jag spela lite Sims tror jag bestämt. Nämnde jag att jag fick vänta en och en halv timmer på installationen igår? Liite segt men det berodde på att jag tog filen över vårt nätverk, från min pappas dator. Men tillslut så. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Have a nice evening everyhopa!

Kära dumburk

Sitter och försöker installera nya Sims på min dator men det går verkligen inte bra för mig. Min dator bara bråkar. Den vill inte ta installationsfilen och sen hänger den sig emellanåt och man måste starta om och hålla på. Sen tror jag i och för sig att installtionsfilerna kanske inte är de bästa. Men datorn ska inte bråka såhär mycket ändå.... Kort stubin har jag idag med. Blä!

05.00 i morse ringde alarmet på mobilen. Det var dags för mig, en otroligt trött tjej som bara sovit 4(!) timmar, att kliva upp och åka på jobbet. Ingen rolig känsla att behöva kliva upp och jobba av alla saker, när man helst av allt bara vill ligga kvar under täcket. I värmen. Men jag fick lov att kravla mig upp och klä mig, käka lite fil och sen åka iväg till jobbet. 
När jag kom på jobbet så fick jag börja med att packa upp bananer i nästan en och en halv timme. Det blev ett riktigt fett berg kan jag säga. Mycket bananer! Sen var det mer uppackning av varor och nästan två timmar i kassan som gällde och vid 11-tiden kunde jag gå hem. En kort och skön arbetsdag! :)

Efter lunch åkte jag och syrran ner på stan och kikade in rean lite. Hittade ett par coola, rosa chinos. Tänkte att det kunde vara roligt att ha något färgglatt i sommar. De är verkligen rosa, ceriserosa. Men snygga.


Väl hemma i Kroksta igen blev det middag och en tupplur. Oj oj oj va trött jag var när jag slog igen ögonen där jag låg i soffan. Och så otroligt skönt det var att sova en stund. 

Nu ska jag försöka mig på The Sims igen, får se om jag har bättre lycka den här gången eller inte. 

Skoteroverall

Vädret är fortfarande sugigt. Kallt, blåsigt och tjockt med moln. Som den svenska sommaren brukar vara såhär innan midsommar. Trååååkigt!

Jag hade tänkt att jag skulle ta mig ut på en längre promenad idag men det känns inte så lockande nu med detta väder. Får nog klä mig ordentligt tror jag. Så otroligt tråkigt att man ska behöva ta på sig skoteroverallen nästan så fort man ska utanför dörren. Det är ju mitten av juni for gods sake!

VÄRME - Komsi komsi!!!


Måndag 15 juni kl 17.55

Ännu en dag har gått och Therese har inte gjort något vettigt. Hur ska det här sluta!? 
Nä, skämt åsido, jag har ju faktiskt sommarlov så jag får slöa, sitta i soffan framför tv:n eller med datorn i knät hela dagen om jag så vill. Även om jag kan bli fort less på det... Man blir lite rastlös liksom.

Sitter och ser lite på gamla avsnitt av The Hills som går på MTV just nu. En riktigt bra serie tycker jag. Kan bli helt uppslukad. Men det kan jag ju bli av de flesta serier i och för sig. :)

Just det, idag har jag ju faktiskt suttit och trixat med min blogg. Hade några ideér men det gick inte riktigt att göra som jag ville. Så detta är resultatet. Är rätt nöjd ändå, med tanke på att jag satt mer än en timme och trixade. 

Nu ska jag ta min telefon och ringa min kära vän Ida. Kanske blir det en myskväll ikväll. Var väldigt längesen!

Avslutar med en bild från lördagkvällen då jag satt hemma med kalla tår!


Varför ska man tänka och fundera så mycket??

Jag borde verkligen sova nu. Timmen är sen och jag är riktigt trött. Men det är något som håller mig vaken ändå, trots dessa faktorer. Kanske har John Blund inte lyckats med sitt jobb ikväll.

Tror att jag har mycket som snurrar i mitt huvud just nu faktiskt. Många olika tankar om sommaren, hösten och min framtid, om mig själv och om mycket annat. Kan vara lite svårt att sova då man, som jag ofta gör, funderar alldeles för mycket på saker som dessa. I sådana här lägen är det bra med fin och underbar musik. Som Sara Bareilles som spelas just nu. 



Imorgon ska jag ta tag i mitt liv. 


Låttips: City - Sara Bareilles


Kalla tår

Sitter nu vid min dator hemma i vårt... matrum kan vi kalla det. Har nästan nyss fått upp värmen i mina tår. Det blev en kväll utomhus som jag inte alls var beredd på. Hamnade på ett 40-årskalas då jag skulle hämta hem mamma. När man sitter stilla mestadelen av tiden är Conversedojjor inte så varma. Man blir lite lätt fuktig och kall kan jag säga. Men när man får komma hem och in i värmen blir det genast bättre.
Nu sover mamma och jag väntar på att pappa ska komma hem. Han har varit och spelat med ÖBB på balen ikväll. Börjar som bli lite smått sömnig känner jag nu också.. Ögonen är lite grusiga som jag brukar säga. :)

Imorrn (söndag 14/6) kommer tydligen Per-Erik Hallin hit och spelar. I Domsjö kyrka. Det ska jag gå och lyssna på. För er som inte vet vem han är så är han för det första en väldigt bra pianist, som bland annat spelat med Elvis under hans gospelkarriär. Hallin spelar, och sjunger ska jag tillägga, som en jag vet inte vad. Han är fantastisk! Så ni som läser detta och bor i Övik - Åk till Domsjö kyrka imorrn kl 20.00 och lyssna på Per-Erik Hallin. Jag kommer definitivt vara där!

Sen har jag en liten fundering... Hur länge brukar man gå och flagna efter att man bränt sig i solen egentligen?? Jag brände mig ganska rejält när jag var i LA och jag flagnar fortfarande på mina ben. Det är nu 3 veckor sedan jag kom hem. Själva processen, med skinnbyte och allt är väl inge farligt, det gör ju inte ont eller nåt, men det ser ju bara så konstigt ut. Massa löst skinn liksom... 

Nog om det..
Idag har jag känt en stark känsla av att jag vill göra något mer utav mitt liv. Låter väldigt djupt men det jag menar är att jag inte bara vill gå i skolan och göra det jag ska och sen inget mer utöver det. Jag skulle vilja göra saker utanför skolan som är nyttiga och som ger mig något, som kan få mig att känna mig duktig. Svårt att förklara vad jag menar, helst när man kanske inte själv vet exakt vad man vill göra... men så har jag känt idag iallafall. Inte första gången som jag känner så dessutom. Har funderat på allt detta ett tag nu. Vi får helt enkelt se vad det kan bli för något av allt, vad jag hittar på! ;)

Nä kära vänner, time to go to bed I believe! 
Godnatt!!

Coop Forum

Så var man tillbaka på Coop Forum igen. Fjärde sommaren i rad. Jobbade första dagen idag och det känns redan som att jag jobbat sjuttioelva veckor. Alla rutiner satt i ryggmärgen på mig. Gjorde några småmissar i kassan men sen kom jag igång. In i hetluften direkt bara! Men det känns ändå bra att jobba lite. Inte för att det är jobbigt eller nåt sånt att vara ledig men det kan lätt bli lite långtråkigt att hela tiden gå hemma och inte göra så mycket. Det är dessutom inte så många hemma i stan heller som man kan umgås med och som inte också jobbar. Så det blir att man är hemma. Och blir rastlös och en aning uttråkad. Men som min pappa brukade säga när vi var små: 'Man måste ju ha tråkigt ibland också!'

Var ju och kollade in studenterna idag när de klev ut på trappan. Syrrans bästa kompis har nu tagit studenten och gissa om hon var glad över det! Kan inte komma ihåg att jag var så glad. Det var ju ett tag sen man stod där själv och brölade Studentsången varvat med "Fy fan va vi e bra!". Men jo, nog var man glad alltid. Man slapp ju skolan, eller gymnasiet iallafall. Jag har ju fortsatt skolan sen efter det. Känslan man hade går nog kanske inte att känna nu såhär i efterhand. Kom på mig själv när jag stod där idag och tittade på alla studenterna, att jag tänkte att de måste ju vara helt tokiga som skriker och gastar så som de gör. Det är ju bara studenten, är det så märkvärdigt egentligen? Men det är ju det, om man är student själv. Nu väntar liksom resten av livet....

För övrigt så älskar jag Spotify. Det måste vara den bästa uppfinningen på länge, efter mobiltelefonen... eller nåt! Har knåpat ihop en spellista med mysiga låtar som jag ligger och lyssnar på just för tillfället. Där är det mycket blandat. Nu spelas tillexempal What If med Joshua Radin. Jättefin låt. Innan var det Amos Lee och senare kommer Ryan Adams, Sara Bareilles och John Mayer, såklart. Ingen spellista utan John! :)


Nu tycker jag att Elin kan komma hem så jag får umgås lite med henne! :)


Sen ska jag också åka upp till Umeå och hänga med bästa IdaJ!! Snart hoppas jag! :)

Undrar vad jag ska hitta på imorrn... 

Godnatt världen!!

Grått och trist ute

Idag har det återigen varit grått och tråkigt väder ute. Regnat har det också gjort. Blä. Ingen sol. Kom fram solen! Jag vill ha sommar nu ju. Kom igen nu!!

Idag har jag fått iordning två låtar och mitt musikCV som jag ska skicka iväg till skolan. Jag har sökt en kurs där de behövde inspelning på hur jag låter och lite musikaliska erfarenheter. Kursen heter Rytmisk Vokalensemble och kommer ha några gästlärare från The Real Group. Skulle vara roligt om man kunde få läsa den kursen faktiskt. Har saknat att sjunga i kör sen jag började på musikhögskolan. Genom hela mitt liv har jag sjungit i olika körer så det sitter som i mig kan man säga. Sen är det ju kul att få ha kända gästlärare också. Jag hoppas jag får läsa kursen!

Idag har jag som sagt fixat det, suttit lite vid datorn och slösurfat, sett på tv och sovit länge... igen! Jag förstår inte detta. Imorrn ska jag INTE sova till 11. Det kan jag inte förresten, ska gå och kolla på studenterna tror jag. Syrrans bästa kompis tar studenten så jag ska kika på henne lite.

Nu blir det middag. Antingen ska jag ställa mig och göra våfflor eller så äter jag rester sen igår. Våfflor var ju längesen i och för sig... :)

Herregud!!!

Detta tåls att säga igen; Beyonce är en gudinna!! Hon sjunger som ja inte vet jag, som nån onaturlig varelse. Hon skriver fantastiska låtar, hon dansar helt otroligt och hennes utstrålning är ju enorm!

Har nyss sett klart hennes live DVD, det är därför jag är så här lyrisk. Jag har sett den förut men jag blir lika amazed varje gång. Ojojoj.... Vissa låtar kunde jag inte hålla tillbaka tårarna på. Irreplaceable och Flaws and all var två av de bästa låtarna. Så otroligt bra texter!

Det är så roligt, jag blir väldigt inspirerad och känner att jag bara vill musicera hela tiden. Musik är ju det bästa som finns. 

Nä men om man kanske ska ta och göra något av den här dagen kanske.... eller!? ;)

Det här med sovmorgon..

Varför ska det vara så svårt att ta sig upp på morgonen?? När jag var hemma i Piteå hade jag absolut inga problem med att kliva upp klockan 9. Men nu... Jag sov till halv tolv idag och jag hade lätt kunnat sova en timme till. Jag la mig inte speciellt sent igår heller så det beror inte på det. Så konstigt bara.. 

Hursomhelst... idag har jag ingenting planerat. Kan hända att jag tar mig ut på en promenad men annars vet jag inte vad jag ska göra faktiskt. Vädret är inte det bästa heller så jag kan inte lägga mig med en bok ute i solen. Jag kanske får sätta mig och se live-DVD:n med Beyonce som jag köpte i USA. Så får det bli!

Over and out!

Här ska ni få se

Idag har jag varit hos tandläkaren. Det gick väldigt smidigt och jag hade inga hål. Yes! Tog cykeln ner till stan vid 13-tiden, hade tid hos tandläkaren 13.30. Fick komma in vid kvart i, var klar prick 14.00. Det var snabba ryck! Sedan strosade jag runt på stan lite, tittade lite på alla ungdomar som hänger på stan nu innan studenten. Jag köpte även  födelsedagspresent åt syrran som fyller år på lördag. Nu i eftermiddag har jag suttit i solen några timmar, vilket var hur skönt som helst. Jag hoppas på att solen är framme imorn med så jag kanske får sola lite mer. Nu ikväll har jag hjälp pappa lite med att måla huset. Det var lite svårt. Jag fick den lilla penseln och målade närmast teglet och det var inte så lätt att undvika att måla på teglet. Men det gick!

Jag har inte så mycket att göra ikväll så jag fördriver tiden lite med att ladda upp några roliga, fina, fula, vackra bilder!

Såg en cool Lifeguard-bil på stranden i Santa Monica, LA

En snygg brud som precis blivit fru!

Jag grimaserar lite fult framför kameran

Återigen Santa Monica. Så otroligt vacker!

Men det här är ju minst lika vackert. En sommarkväll i stugan

Hmmm....

Nu ska jag gå och hitta på nåt att göra innan jag ska sova. Får se vad det blir...

Känns ju sådär...

Måndag imorgon, vilket betyder en ny vecka och den nya veckan innebär jobb för min del. Imorgon kl 08.00 drar det igång, sommarjobbet. Känns ju sådär måste jag säga.. Lite mer ledigt hade inte gjort så mycket. Men det är bara att ta sig i kragen och gå upp. Det blir säkert en bra jobbsommar. Jag hoppas på det iallafall. Bra och vettigt folk som man kan prata med vore trevligt. Och humana arbetstider.. Vill inte kliva upp 5 VARJE morgon i år. Men men ska väl tänka lite på pengarna också. Det ska ju bli kul att få tjäna lite pengar, så man kan hitta på saker i sommar och inte bara snåla och leva på päronen. Nä, det här kommer nog bli bra. Jag försöker intala mig det nu! :) Men hur i hela världen ska jag komma upp imorn....?

Var ute på en promenad ikväll med en god vän och fyyy va kallt det var! Det behövdes vantar, mössa och nästan långkalsonger. Nämen, det var verkligen svinkallt! Brrr. Man kan inte riktigt tro att det är 8 juni.

När jag kommer hem från jobbet imorn blir det dessutom kalas. Mamma fyller år imorn och på lördag fyller min syster år så vi slår ihop det och har ett enda stort kalas imorgon. Då blir det tårta igen och en massa kakor och släktbesök. Det blir trevligt! Återigen får jag träffa lite släkt som jag inte träffat på ett tag. Mina småkusiner kommer nog inte vara så små längre.

Nu ska jag se på ett nytt avsnitt av The Hills sen ska jag nog släcka så jag hinner få några timmars sömn innan klockan ringer 06.45 imorgon bitti..

Godnatt hörni! :)

Konfirmation

Idag har jag sett min kusin konfirmeras. I Själevads kyrka hade typ hela släkten samlats för att se Sofias konfirmation. Det var en lång ceremoni med lite redovisningar, psalmer och lite annat smått och gott. Tiden gick ändå rätt fort tycker jag, vilket kanske var syrrans förtjänst. Hon roade mig nästan hela tiden. Vi sjöng fel på psalmerna, skrattade lite åt prästens uttal och lite annat roligt. Efter kyrkan åkte vi hem till mina kusiner där vi fick tacopaj och tårta. Mumma säger jag bara! Oo så gott det var men oj så mätt man blev. Är fortfarande proppmätt och det var ändå 4 timmar sen jag åt...

Nu funderar vi på att se någon utav filmerna jag och syrran var och hyrde tidigare. Det blir antingen The Love Guru med Mike Myers eller Body of Lies med Leo DiCaprio och Russel Crowe. Tror det är bra filmer båda två men frågan är om man ska börja med en komedi eller en spännande action!? 
Allra först ska vi nog köpa lite chirre (chips) och knapra på under filmvisningen.

Här är några bilder från dagen


Jag och syrran innan vi åkte till kyrkan


Min kusin Sofia och hennes kompis


Sen var det dags för det traditionella kusinkortet. 
Franz, jag, Sofia och Veronica

Nu blir det lite inhandling av chirre och kanske lite dirre (dip)



Hemma i Övik igen

Nu har jag varit hemma i Övik i lite mer än ett dygn. Kom med bussen vid halv åtta igårkväll och blev då hämtad av mamma vid busstationen. Sen åkte vi och köpte pizza. Oj va gott det var! :) 

Idag har jag och syrran varit och handlat mat, bakat lite till mammas och syrrans födelsedagar nästa vecka, varit och hälsat på farmor och farfar och även suttit vid tv:n några timmar. Det är rätt härligt att vara ledig må jag säga, men jag tror jag skulle bli fort less på det faktiskt. Jag säger inte att det ska bli roligt eller skönt att börja jobba på måndag, men då har man något att göra iallafall. Känns lite meningslöst att bara sitta hemma och inte göra nåt en hel sommar. Så kommer det inte bli i sommar! Jag ska jobba, träna och göra nyttiga saker. Jag ska även hänga med lite folk som kommer hem i sommar. Ska bli kul!

Imorn ska vi åka till kyrkan och se när min lilla kusin konfirmeras. Hon är ju inte så liten längre i och för sig. Dels har hon nästan vuxit om mig men sen går hon ju faktiskt i åttonde klass nu. Ingen liten tjej längre. Sjukt va tiden går fort... Ska bli trevligt att åka dit imorn. Få träffa lite släkt som man inte sett på ett tag och så.

På måndag drar alltså jobbet igång. Då ska jag tillbaka till Coop Forum och alla härliga kompanjoner................ Tur är att jag bara jobbar halv sommaren i år. Så himla skönt! Jag kommer förmodligen vara på samma avdelning som jag varit de två senaste somrarna, Bröd och Mejeri-avdelningen. Det blir nog bra. 

Tänkte avsluta med lite bilder från de senaste lata dagarna i PIteå :)


En solig men lite kall kväll på en brygga 

Bröllopsbilder

Jag är ju en sån person som sparar på saker och ting eftersom jag oftast tänker att 'det här kan vara bra att ha sen nån gång...' I många fall behöver jag aldrig just den saken som jag sparar, men den här gången behövde jag det. 
Jag pratar om en USB-kabel till syrrans kamera. Hittade min gamla kabel till min gamla kameran i en låda och gissa om den passade till syrrans kamera. Så nu kommer det lite bilder! :)


Ida hemma på Haga innan vigseln


Fru och Herr J får ris kastat på sig utanför kyrkan


Det var varmt ute i solen


Herr och Fru J - så underbart fina!


Brudnäbben Signe, Bruden Ida och Brudtärnan Therese


Systra min var också där :)

Mums med bröllopstårta!


Blommorna i buketten - fint! :)

Hela dagen var verkligen en liten saga. Alla var så fina och glada och allra finast var ju såklart brudparet. 
Stort grattis till er igen!


Beyoncé Knowles

Härmed kommer jag ägna ett helt inlägg åt den fantastiska sångerskan/artisten/skådespelerskan/låtskrivaren Beyoncé Knowles! En helt otrolig kvinna med världens mest snygga och fantastiska röst!! 

Just nu spelar Spotify That's why you're beautiful. En låt som jag inte hade hört förut. Mycket bra! 
Innan spelades Scared of Lonely. Också en helt otrolig låt!

Ja, det var vad jag ville säga. Lyssna på Beyoncé tycker jag, hon är underbart bra! :)



Ida och Samuel

Så var man då tillbaka i Piteå igen, efter ännu några dagar på resande fot. Den här gången var destinationen Vännäsby och min bästa väns bröllop. Det var verkligen ett helt underbart fint bröllop. Ida var fantastiskt vacker i sin klänning och Samuel var stiligare än stiligast. Vilket par alltså! :) Bröllopet var väldigt roligt, fint  och känslosamt. Såsom ett bröllop ska vara kanske. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att de nu är man och hustru. Det är coolt! 

Hade tänkt att jag skulle lägga upp lite bilder men då jag har knäppt med syrrans kamera och inte har någon kabel för att föra över bilderna till datorn, funkar det inte så bra... Så ni får vänta på bilderna tills jag kommer hem till Övik. Vilket för övrigt är väldigt snart. Ska bli otroligt skönt känner jag nu, att få komma hem. Har inte jättemycket att göra här just nu och i mitt liv just nu känns det väldigt lägligt att få åka hem till familjen...

Idag lyser solen också och jag tror att det är riktigt varmt och skönt ute. Jag ska nog ta mig ut snart, när jag ätit lite frulle. 

Ha en bra dag alla! :)

RSS 2.0