26 juli 2009

Har parkerat min rumpa i Ida och Samuels soffa på Haga i Umeå. Lite lätt trött och sliten efter gårdagen, som blev sen och lite blöt. Men ack så roligt det var! Vi såg Lena och Orup på stora scenen, köpte otroligt god mat i ett grekiskt tält, drack cider, tittade på Circus Alfon som var så sjukt roliga, kissade i bajjamajjorna och dansade lite lätt till Timbuktu och Damn! En riktigt bra kväll helt enkelt :) Kom hem till Ankars någon gång efter 2-tiden men kom inte i säng förrän strax före 3. Hade bara tid att sova till halv elva idag så just nu är jag lite trött faktiskt. Men det går nog över :)

Det är tänkt att vi ska se film här nu men det går lite segt för herrskapet. I veckan är det tänkt att jag ska hjälpa frun och herrn i huset att packa lite flyttsaker och sen ska vi också repa inför ett gig i Pengsjö på onsdag. He bli som trevligt härne!:)

På torsdag åker jag upp till Piteå igen. Fredag blir det Lulekalaset och sen lite häng med mammsen och pappsen som kommer upp över helgen. Sedan får tiden utvisa vad som kommer hända veckan därpå. Ni kommer inte höra så mycket från mig de närmsta dagarna som ni kanske förstår. Har lite att göra!

Men ett litet låttips kan ni få, eller kanske två..

I Will Remember You - Sarah McLachlan

Det Finaste Som Finns - Viktoria Tolstoy

Okej, en tredje får ni också :)

Scared of Lonely - Beyoncé


Have it good everyhopa!! ;)

23 juli 2009

Sitter i soffan och småser på svenska filmen Joker med Björn Skifs i huvudrollen. Rolig film! Björn Skifs är otroligt kul! Borde väl egentligen packa resväskan och fixa lite andra saker, åker ju uppåt mot Piteå imorgonbitti. Ska bli roligt och skönt att få komma till min lägenhet. Har saknat den. Men lite tråkigt känns det ju att åka från familjen faktiskt. Fast jag kommer ju tillbaka en gång till innan skolan börjar. Så lätt slipper ni inte undan mig kära familj! ;) 

Ja..... har inget mer att tillägga just idag. 
Lyssna på Dixie Chicks om ni vill. De är riktigt bra!

21 juli 2009

Så kom då dagen då jag skulle jobba mina sista timmar för den här sommaren. Dagen började lite segt efter att klockan ringt tre gånger och jag, väldigt yrvaken, får lov att kliva upp klockan 05.15!! Gjorde mig iordning, åt frukost och körde iväg till jobbet. De 7 timmar som jag skulle jobba flöt på i lagom takt, vilket var skönt. När klockan slog 13.00 stämplade jag ut för i år. Skönt! :)

Nu sitter jag och försöker hålla ögonen öppna framför dumburkarna (TV:n och datorn). Funderar dock på att faktiskt lägga mig för att sova en skvätt. Det kommer ju en dag imorrn med och den börjar med en promme med Elin. En bra start med andra ord! :)

Så, god natt alla ni där ute!


Tror bestämt att jag ska sova till Eric Benét och lite Beyoncé. Sweet!

Only five days left..

Nu har jag endast fem dagar kvar av årets sommarjobbsperiod. Känns ju helt underbart skönt! Jag ska egentligen inte klaga för i sommar har jag inte alls jobbat så mycket som jag har gjort andra år, men jag behöver lite ledighet innan skolan drar igång faktiskt. Så man är ordentligt utvilad och peppad till att plugga igen!

Jaha...... har lite skrivtorka tror jag. Är lite trött i huvudet efter ett arbetspass med enbart kassatjänst. Man blir lätt sifferblind då. Och vimsig i huvudet. Samma meningar som rabblas om och om igen. "Hej, var det bra så?, vill du ha det på summan?" osv osv. Lite tjatigt efter ett tag. En arbetskompis fick frågan häromkvällen "Hur många gånger säger du Hej på en arbetsdag?" av en kund. Det var en bra fråga. Måste ju vara uppemot 100 gånger, eller kanske till och med mer. 

Så, vimsig och yr i huvudet som jag är, tror jag att jag säger godnatt

Inlägg nummer ett hundra!

Ja hörrni, så kom det då, det hundrade inlägget på min blogg. Har inte så mycket att dela med mig idag om jag ska vara ärlig. Ska sätta mig i solen en stund innan jag måste dra iväg till jobbet. Jobbar till stängning ikväll igen vilket är rätt skönt faktiskt. 

Har varit och fönstershoppat en snabbis med mamma idag. Lönen kommer imorrn så då ska jag åka ner och handla lite saker som jag inte kunnat handla nu då pengarna verkligen har sinat. Tur att man bor hemma och får mat :)

Jamen... då så! 
Over and out



Att växa som människa

Ibland går det inte som man tänkt sig. Det blir inte alltid som man vill, man kan inte alltid få det man längtar efter. Livet är lite orättvist på så vis. Vissa som går här på jorden kan få så mycket bra saker, kan få vara med om så många härliga upplevelser och ha så otroligt bra vänner. Medan andra inte får något av det. Hur kommer det sig egentligen? 
Jag tror att det finns en mycket detaljerad plan för oss alla. Planen innehåller allt vad som kommer hända med oss i våra liv. Alltifrån allergier till kärlekssagor. Allt vi gör och alla val vi gör är på något sätt förutbestämt eller att vi kanske ställs inför svåra val och problemfyllda vägar för att komma till ett mål, fyllda med erfarenheter och mer mod än vad vi hade innan. Det kan vara väldigt svårt att se det slutgiltiga målet när man väl går den här tuffa och jobbiga vägen, men när man väl är framme mår man mycket bättre och många gånger är man förändrad. Man har lärt sig saker om sig själv och om andra, som man kanske inte skulle fått lära sig om man valt en annan, enklare väg. 

Jag har hunnit gå på många av de tuffa vägarna i mitt liv. Jag har varit med om många problemfyllda situationer, både med egna personliga problem men också med saker där andra människor varit inblandade. Har alltid lyckats ta mig igenom mina problem och för det mesta kommit fram med nya erfarenheter. Oftast har jag också lärt mig av mina eventuella misstag och vuxit som människa. 

Vet egentligen inte varför jag plitar ner dessa ord idag, men det var något som jag ville dela med mig till er. 
Bara några tankar liksom.

Lite middag kanske och sen lite jobb återigen. 

Dagens låttips: Stockholm By Morning - Sarah Dawn Finer

Sé futurre (med franskt uttal!)

Vad kommer egentligen hända härnäst i mitt liv?? Jag har verkligen ingen som helst aning om vad den närmaste framtiden innehåller för min del. Kanske är bra att man inte vet så mycket men det skulle vara skönt att veta nån liten detalj. Kommer höstens skolarbeten vara tunga? Hur kommer mina sånglektioner gå? När kommer snön...? 

Nä men lite såna tankar har simmat omkring i mitt huvud de senaste dagarna, om vad framtiden kommer ge mig och kanske också vad jag kommer ge mina vänner och min familj. Pratar då inte om materiella ting utan på ett annat plan. Nu blev det nog lite flummigt märker jag... Kanske märks att jag har mycket tid till att tänka på jobbet! :)

Det jag vet är att jag kommer vara ambitiös utav h**vete!!! Har lovat mig själv det nu i sommar att jag ska jobba hårt till hösten. Jag vill bli en riktigt riktigt bra sångpedogog och då behöver jag mycket kött på benen, vilket jag hade tänkt skaffa mig med början till hösten. Tog med mig en sångteknikbok hem över sommaren men den har jag än så länge inte öppnat som jag planerade. Så jag får ta tag i det senare, när jag kommer upp till Piteå kanske. 

Ojoj, har så mycket just nu som jag vill göra. Vet inte riktigt var jag ska börja bara. Får sortera ut mina idéer och lägga upp någon strategi kanske. Det får bli mitt göra den närmsta veckan. Jobbar mest kvällar den här veckan så jag har heeela dagarna nästan på mig att komma på en bra plan. För mitt liv!! :)

Planen för resten av den här kvällen är följande: 

Få bort systeryster från pianot
Ta en biltur till stan
Hyra film
Skratta åt syrran (hon har världens trötthumor ikväll! :D)
Sova gott någonstans vid tolv-snåret ikväll

Imorrn ska jag hänga med mina kära vänner Beatrice och Philip. He bli gödat!

På återseende kära ni

By the way, har börjat fundera på vilka som följer min blogg. Vore roligt om ni la en liten kommentar ni som gör det! :)

Hmm?

Lesshetens lesshet har infunnit sig hos mig. Samtidigt som rastlösheten även är där... Hur går det ihop egentligen?

Några dagar på landet

Har ju som sagt varit ute på landet i några dagar nu. Det var skönt och avkopplande men väldigt synd att solen inte var framme något. Det regnade nästan hela tiden och igår vaknade vi av åskan som small ganska rejält. Men man är ganska van vid åskan däruppe så det var mest bara mysigt. En utav kvällarna var jag och syrran ute med båten på sjön. Det var alldeles vindstilla och svalt. Väldigt vackert! Bjuder på lite bilder från det :)





Försökte mig på en panoramabild. 
Stugan man ser mitt på udden är vår!




suck

Jobb imorrn med, 8-14. En ganska kort och skön dag faktiskt. Går nog bra! Sedan sätter jag mig i bilen och kör upp till sommarstugan där resten av familjen är just nu. Är ensam i mamma och pappas stora hus ikväll. Lite tomt. Skulle egentligen se Sex and the City men det blev så sent så jag struntade i det. Funderar på att lägga mig snart så jag kommer upp imorrn. Usch, jag vill inte jobba imorrn... Det gör inte saken bättre att humöret sviker en hela tiden heller. Det är väl bara att bita ihop I guess!

På återseende till veckan då jag är tillbaka i civilisationen igen!
Ha det så bra alla!

Helgen v. 27

Ja så var det då fredag igen. Veckorna går faktiskt ruggigt fort nu när det är sommar och fint väder. Tycker det var ganska nyss som jag åkte hem hit för sommaren men det är ju typ fem veckor sen eller nåt sånt. Vad har jag hunnit med under de veckorna egentligen?

Hursomhelst, i helgen ska jag jobba, fredag lördag och söndag. Blir bra med pengar när det är helg. Så imorrn klockan 17.00 är det bara att dra på sig blåskjortan igen och sätta igång och packa upp varor.


Hamnen var trevlig ikväll. Köpte glass med syrran och lyssnade på High5. Var mysigt! Sedan fick vi mat på MAX av min farmor och farfar. När vi hade ätit sa de: " Ja nu har vi varit på ett nytt ställe här i stan!" Så söta! :)

Godnatt hörrni! 
På återseende

Kvällspromenad och hamnhäng

Igårkväll när jag kommit hem från jobbet drog jag med Ida på en liten härlig kvällspromenad. Det var otroligt vackert ute, och skön temperatur. Hur skönt som helst! Men myggen höll på att äta upp oss. Kan de inte låta en vara för en gångs skull?? Vi tog oss iallafall ner till Hallonbadet, där vi även legat två dagar den här veckan och stekt oss härligt bruna. Väl nere vid sjön fick vi oss en makalös vy. Titta här:

Så otroligt vackert när sjön är så blank

Ida hade med sig Gibbe och de kunde inte riktigt stå still, 
därav denna suddiga bild

Jag hade tydligen roligt åt nåt...

Idag har mesta tiden spenderats på stranden som sagt. Riktigt skönt var det! Men de här bremsen som flyger runt hela tiden har verkligen stört oss enormt. Jag blev dessutom biten av en när vi gick ner i vattnet. Så kan det gå!

Ikväll blir det Sommarvågen nere i hamnen, en liten tillställning som börjar bli en tradition nu här i Övik. En typ av allsångskväll, fast utan allsången. Typ. Pappa och hans lilla accapellagrupp ska framträda iallafall och sjunga några låtar så jag ska ner och vara fanclub. Sedan är hamnen helt ljuvlig en ljummen och solig sommarkväll som jag tror det kan bli ikväll. He bli nice!

Att man aldrig lär sig

Igår låg jag, syrran och Ida på stranden ganska många timmar. Solen värmde men det var lite disigt så vi trodde inte riktigt att det skulle ta på oss. Men det gjorde det, flera gånger om. Ida brände sig på ryggen, som blev knallröd senare på kvällen och jag brände mig på baksidan av låren (Igen!) och på rumpan. Det gjorde lite ont igårkväll när jag skulle sova men det bästa av allt är att när det röda har lagt sig har jag nog lyckats jämna ut de fula strecken jag fick i usa. Äntligen! :) Tur är dock att smärtan inte var lika hög som den brännan. Det var verkligen outhärdligt, kunde ju typ inte sitta på en eller två dagar utan att det gjorde ont. Men jag skulle nog ha smörjt in mig med lite solskyddskräm igår ändå. Att man aldrig lär sig som sagt...

Nu är det dags för lite lunch och sen ska jag göra mig klar lite för att åka på jobbet. Har varit ledig nu i två dar så det känns lite motigt att ta sig iväg. Men det ska nog gå bra! Är ju ledig imorn igen så jag ska inte klaga. Sedan blir det jobb hela helgen och på söndag åker jag upp till familjen i vår sommarstuga. Ska bli härligt, jag har inte varit där på jättelänge nu. Är så underbart att vara där på sommaren. Lugnt och fridfullt och vackert framförallt! 

Bye bye

RSS 2.0