Övik en fredagkväll

Nu är jag hemma i Övik igen. Var bara tre veckor sen sist, men det känns som en evighet sedan.

Just nu sitter vi och ser en film med Bruce Willis och Matthew Perry. En galen och rolig film om torpeder.
Vi har käkat god mat, diskat lite, ätit Almondy tårta med vaniljglass och nu slöar vi bara. Som vi alltid gör! ;)
Bussresan ner gick rätt smärtfritt. Det känns alltid lika tungt att kliva på bussen i Pite och veta att de närmsta 5 timmarna ska man sitta stilla på ett och samma ställe. I en varm buss. Med en massa folk som hostar och fiser. Inte drömscenariot kanske men vad gör man inte för att få komma hem en sväng.
Morgondagen ser ännu lite oviss ut. Vet iallafall att kvällen kommer spenderas i stadskyrkan där Gospelfesten äger rum. Det ska bli roligt att lyssna på. Plus att Idolerna Loulou och Sepideh ska vara med. Spännande!

Jag är otroligt nöjd med veckan som varit hittills. Jag har fått mycket gjort och jag har varit på bra humör. Känns bra! :)
Får bara se till att nästa vecka blir likadan!

Idag hade vi metodiklektion med den klassiska sångpedagogen på skolan. Hon är duktig på sitt område. Vi går igenom röstens anatomi. RIktigt intressant men otroligt svårt att hålla reda på. Om tre veckor har vi dessutom tenta på det.
Nu på bussen satt jag och läste Daniel Zangger´s bok Den Stora Sångguiden och jag kände att jag blev lite klokare på några områden. Vilket är skönt! :) Om man kan komma ihåg det man läst, plus läsa lite andra böcker kan man kanske bli lite bättre på att förklara för sin sångelev vad som egentligen händer när man sjunger... Det svåra är verkligen att kunna förklara så att hon förstår. Jag vet ju vad som händer och hur det känns för mig men det är inte det lättaste att förklara!

Anyway, nu har jag inte så mycket mer att skriva tror jag..!?
Hoppas ni har en trevlig fredagkväll därute! :)

Sovmorgon!

Idag tog jag en sovmorgon. Hade nog inte orkat kliva upp 8 imorse när jag somnade 3 igår....!!
Har min sånglektion idag, min egen. Det ska bli kul, jag är peppad! Lite trött just nu men det går över.
Efter sånglektionen ska jag ner på stan och kika efter en födelsedagspresent åt far min. Vad ska man köpa? Det är alltid lika svårt det här! Men jag hittar säkert något snyggt.

Nu ska jag se Lipstick Jungle och äta lite frulle!! Längesen man åt frukost klockan halv tolv...

Jag känner mig peppad!

Idag har varit en sån där dag då man bara gjort nyttiga saker, sånt som man måste göra. Och vet ni jag har blivit så peppad utav det! Var uppe på skolan vid 9 imorse och började med att skriva ut en STOR bunt med papper till anatomitentan om några veckor. Har väl en plan om att jag ska läsa dem på bussen hem på fredag... :)
Sen gick jag till övningsrummet och övade sång i mer än en timme. Det var bra gjort tycker jag. Måste som ge mig själv en klapp på axeln. Även om det inte alltid var effektiv övning.. Jag gjorde det iallafall!
Sen var det lunch och efter det fortsatte mina nyttiga saker. Jag kopierade noter till min sångelev och planerade hennes lektion. Plus att jag övade lite till! :)
Efter det hade jag en dejt! Med Jenni. På kåren. Det var mycket trevligt!
Nu sitter jag hemma och tar en liten andningspaus skulle man kunna säga. Om en stund ska jag tillbaka till skolan och ha sånglektion med min elev. Hoppas det går bättre den här gången...

En sak som jag insett, alldeles försent, är att ju mer saker jag gör på dagarna desto mer peppad blir jag. Att kliva upp i tid på morgonen och ta sig till skolan och öva och göra alla saker man ska göra, istället för att sitta hemma och göra allt detta. Där finns så många saker som kan distrahera ens effektivitet! Plus att man träffar ju folk också!

Nu ska jag ta mig en macka innan jag går upp till skolan igen.

Hoppsan

Det var en vecka sen jag skrev här... Hoppsan!
Vad har hänt i veckan då? Ja... jag har gått i skolan, haft introduktion till den nya lua-kursen (pedagogiken), haft den första sånglektionen för terminen, haft metodiklektion..typ!
I fredas hade jag lektion med min sångelev första gången sen innan jul. Det var lite skönt att komma igång igen men oj vad man hade lagt av sig. Lektionen gick inte alls bra för min del. Kändes som att jag bara pladdrade en massa strunt om bröströsten och huvudklangen. Men hon kanske förstod mig..

Iallafall, helgen har varit bra. Fredagskvällen inleddes med två förfester och slutet på en konsert lite senare. Efter det bara det av till kåren där det som vanligt var mycket folk! Men vi hade trevligt. Vid stängning gick vi hem och fick mat hemma hos Alma och Andreas. Underbart god köttfärssås!=)
Gårdagen började med en liten konsert på Krokodil med bandet Strollin´. Grymt bra! Ackustiska versioner av Rolling Stones låtar, med en egen touch! Väldigt bra! Sen blev det mat och liite shopping. Lyckades hitta en jättefin kofta på rea för 50 kronor, 2 minuter innan affären stängde!!
Kvällen spenderades först hemma hos Alma och Andreas. Senare på kvällen drog vi ner till stan för att gå på Kalles, trodde vi. Där var kön milslång. En in - en ut var deras motto den kvällen! Så vi gick till Valdino där vi kom in. Där hade vi otroligt trevligt. Vi var dock de yngsta där....

Idag har jag mest bara tagit det lugnt. Har sett tre avsnitt av Lipstick Jungle, lagat mat, diskat lite, plockat bort lite kläder. Sånt som man ska göra en söndag! ;)

Till helgen ska jag åka hem till Övik. Min pappa fyllde år nu i helgen så jag ska fira honom när jag kommer hem, plus hitta på lite andra saker med la familia. Sen ska jag gå på gospelkonsert. Den traditionella gospelkördagen äger rum i Övik på lördagen, med flera hundra sångare, Daniel Stenbaek och en amerikansk gäst. Kommer inte ihåg vem det var nu i år men de år jag varit med har det varit bl.a Richard Smallwood och Chris Harris. Chris Harris är för övrigt en helt underbar människa! En grym pastor i sin egen kyrka och han har en sammetslen röst som han kan göra allt med! Verkligen ALLT!!! Det ska  bli kul att få lyssna lite på gospel igen. Det går så långt mellan gångerna nuförtiden. Riktigt tråkigt! Man var så otroligt bortskämd på folkis när man fick spela och sjunga gospel varje dag!!! Miss it!

Nu ska jag försöka ta reda på vad det är jag ska läsa till luan imorn! Sen ska jag se en film. Var längesen!
Ha en bra söndagkväll! =)

Måndagmorron

En härlig och lugn morgon är det för min del just nu. Visserligen börjar det övergå till förmiddag men ändå.. Jag sitter i morgonrocken i soffan med datorn i knät och bara njuter av en lugn morgon!:) Passar dessutom på att uppdatera bloggen efter helgen som gått.

Fredagen började bra med en sovmorgon. Kommer inte riktigt ihåg vad jag spenderade min dag med att göra.. Efter middagen gick jag iallafall till en tjej i min klass som hade födelsedagsfest. Där fick jag kladdkaka och satt och pratade lite med några från klassen. Efter tio nångång drog vi upp till skolan där det var konsert. Där träffade jag Alma som jag hängde med sen resten av kvällen! Det var en trevlig och lyckad kväll med bra musik och härligt umgäng!:)

Eftersom det blev lite sent på fredan råkade jag sova till 12 på lördagen.. Väääldigt skönt! Sen gjorde jag inte så mycket, gick en liten promenad, såg lite tv, gjorde mat osv. Strax före 23 följde jag med Alma och Andreas ner på Kalles för att lyssna på Alma och Larsa som var trubadurer. Det visade sig bli en ordentligt trevlig kväll! Först var det bara jag, Andreas och Hampus som satt och lyssnade på trubadurerna och hade trevligt. Sen kom det en hel drös med folk från skolan som vi hängde med resten av kvällen. Very nice!:) Det blev dock sent den här kvällen med, efter en vända på MAX-drivein och allt. Kom i säng strax före fyra vilket ledde till att jag sov till halv ett på söndagen. Men det gjorde inte så mycket.

Söndagen fick bli städardagen hade jag bestämt. Jag dammsög hela lägenheten, städade toaletten och rengjorde fläktfiltret(!) på bara en och en halv timme. Sen blev det matlagning och samtidigt som det gjorde jag mig iordning för gospelkonsert i Norrfjärden. Message Divine spelade på gudstjänsten kl 18.00 . Det var helt gudomligt bra! Jag hade rysningar hela tiden när de spelade. Satt där i kyrkbänken och saknade gospelmusiken så otroligt mycket. Man blir så glad och varm inombords av musiken och budskapet. Kvällen var verkligen pricken över i:et för den här helgen som varit väldigt rolig!

Nu ska jag ta tag i denna dag och göra en massa nyttiga saker!:)
Ha en bra dag alla därute!

Systeryster

Såhär fina var systrarna Dissler på självaste julafton! =)



Love ya sis'!

Äntligen

Nu är tentan gjord!
Det gick väl sådär. Vi får hoppas på att jag blir godkänd iallafall. Jobbigt att behöva göra en omtenta om någon månad eller två.. Men det tar vi då!
Nu sitter jag med datorn i knäet och ser på tv samtidigt. Njuter av några dagar ledigt igen. På måndag drar skolan igång på riktigt. Då börjar de nya kurserna och vardagsrutinen kommer tillbaka. Ska faktiskt bli lite skönt att få nån rätsida på vardagen igen, så man gör nåt vettigt!:)

Vet inte om jag har så mycket mer att tillägga idag, mer än att jag är glad att tentan äntligen är gjord!

Ett låttips kan ni få: 

Baby Blue Paper - Jill Johnson
superfin låt!

Harne därute!;)

One Tree Hill

Okej... Jag är beroende av alla de typiskt amerikanska serierna som finns. Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Brothers and Sisters och några fler. =) Jag har precis sett klart ett avsnitt av One Tree Hill, den serie som jag följt längst. Tror att jag började se den redan på högstadiet faktiskt. Sjukt egentligen när man tänker efter. Att man sitter och ser serier om personer i en helt annan värld, vecka efter vecka. Men jag gillar det!=) Allra helst då One Tree Hill. Dagens avsnitt var så otroligt fint och underbart på många sätt. Alla var så lyckliga och allt var så bra! Det låter kanske konstigt att man kan bli så uppslukad av en serie, men så är det. Jag blir det iallafall. Det är en stund då jag drömmer mig bort till en annan välrd än den jag lever för ett tag. Plus att det är underhållande!

Anyway... Idag har jag fått lite hjälp med pluggningen. Vi redde ut några frågetecken men det finns fortfarande några kvar tyvärr. Börjar känna mig lite stressad nu inför torsdagen då tentan är. Men jag är ändå, på något konstigt vis, lugn. Jag tror det kommer fixa sig.

Nu ska jag fortsätta läsa om Socialisation och Kulturens roll i identitetens uppbyggande....

Bye bye!!

Himla LUA

Det är riktigt trögt att bara sitta och läsa en massa heela dagen. Man måste kliva upp varannan minut känns det som, för att man inte ska somna. Även fast jag varit uppe emellanåt råkade jag ändå somna en liten stund. Ögonen började grusas och jag la huvudet på kudden och mina ögon slocknade.. Sov kanske 20 minuter.  Jag tror dock att det egentligen bara var bra. Fick en liten powernap och förhoppningsvis lite mer energi till att läsa. Det konstiga är också att tiden går så fort när man läser. Jag vaknade strax före fyra och då gick jag och drack ett glas saft för att sedan fortsätta läsa. När Josefin senare ringer angående tentan, antar jag att klockan är kanske kvart i fem, så länge har jag ju inte suttit tänker jag. Efter att jag avslutat samtalet tittar jag på klockan och inser att jag suttit en och en halv timme. Klockan var 17.30... Egentligen inget konstigt med tiden i sig, bara det att det gick så fort.

Nu väntar jag på att ugnen ska bli tillräckligt varm så jag kan värma potatis till köttet som blev över från helgens middag. Ska bli gott med mat :)

Jag borde...

...plugga!
Men jag vill inte.. Himla tenta!!! Dessutom börjar jag bli hungrig. Jag kanske ska äta lite middag och sen ta tag i all denna läsning. Så får det bli. Annars fastnar jag garanterat här vid datorn. Och det är inte bra.

En annan sak jag funderar på, hur kommer det sig att en månad kan gå så fort? Jag har varit hemma hos min familj på jullov i en månad(!) och det känns som att jag varit hemma en vecka. Så otroligt fort det har gått. Man vänjer sig fortare än vad man tror med att ha dem nära en hela tiden. Igår när de åkte tillbaka till Övik kändes det väldigt tomt. Men man vänjer sig ju vid det med, att inte ha de nära. Tur att det finns telefon!

Nä, middag sen blir det pedagogikläsning...
KRAM

Piteå

Så var man då tillbaka i Piteå igen.

Mina otroligt snälla föräldrar körde ända upp hit hemifrån Övik med all min packning. Det hade verkligen inte gått att ta bussen med alla dessa saker. Tänk er mig dragandes på en STOR resväska, två IKEA-förpackningar med hyllor och skåp plus en massa kassar med skor och diverse prylar som jag på nåt konstigt vis samlat på mig under min månad hemma. Busschauffören skulle inte bli glad på mig iallafall, det är ett som är säkert!

Nu sitter jag vid min nya dator vid mitt nya dataskåp och skriver lite i min nya blogg!
Se så mysigt! =)

Tack pappa som satte upp mina saker så bra och fint! Och tack mamma som strök mina gardiner, diskade lite och lagade väldigt god mat! Och tack systeryster för att du följde med!=)

Imorn sätter jag igång på allvar. Då börjar läsandet till tentan i pedagogiken som äger rum på torsdag. Tycker inte att det känns speciellt kul med tenta nu faktiskt. Speciellt med tanke på att jag knappt läst något än... Men nu har jag fyra dagar på mig att råläsa allt jag bara kan. Tror nog att det ska gå bra!

Ska avsluta mitt allra första inlägg i min nya blogg med ett låttips för kvällen:

All Because of You - Evelina Gard

Ha det bra därute!!
Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0