Soulfest

Tar just nu en liten liten paus i min sminkning för att uppdatera denna blogg en lördagkväll som denna. Håller på att göra mig iordning för en helkväll med soul uppe på skolan. Ska bli otroligt trevligt! Alma ska vara med och sjunga och Andreas ska spela. Ska bli riktigt roligt att lyssna! :)
Jag är glad och lite hög på livet just nu! ;) Ole Börud sjunger i högtalarna och jag ska ut och träffa alla mina kära vänner, kan det bli bättre!? Tror inte det! Det här blir en bra kväll! Hoppas alla därute känner samma sak som jag, än vad ni hittar på en lördagkväll som denna!!

Viktoria Tolstoy

Ikväll på konserten sjöng Kammarkören en låt som Och om jag gav, ackompanjerat av Micke och Dalle. Lät riktigt bra! :) Iallafall, det är en utav de allra bästa låtarna jag vet. Jag fick så otroligt många minnen från min ungdom när jag hörde den nu ikväll. Nu sitter jag och lyssnar igenom alla skivor jag har av Viktoria Tolstoy. Det var hennes version av just den låten som jag lyssnade på i min ungdoms glada dar! Så jag har tagit en liten nostalgisk tripp såhär på torsdaskvällen. Mysigt värre!
Jag lyssnade galet mycket på henne förut. Tror faktiskt att det var så jag började lyssna på jazz. Jag köpte en utav hennes skivor bara för att se vad det kunde vara för nåt, och det jag hörde var bara bra. Tog ett litet tag i början där att tycka att jazz var bra, hade som inte lyssnat på det förut. Men jag fastnade ganska fort ändå.

Ja det var det jag ville ha sagt ikväll... Lyssna på Viktoria Tolstoy om ni får chansen! Hon är bra! :)


Det gick inte

Tog mig i kragen idag och ringde till Coop för att kolla om de behövde nå extrajobbare nu i vår, men det behövde de inte.... typiskt! Det var ju min plan, att jobba lite där. Men jag får tänka ut en annan plan nu. Kommer nog på nåt bra tillslut..

Idag har jag haft sånglektion och det gick faktiskt rätt bra ändå. Vi jobbade bara lite med den låten jag har haft svårt med och sa att vi ska låta den ligga lite, och gro! :) Sen sjöng vi jazz och det var roligt. Vi jobbade med att förändra melodin och fraseringarna och låten blev väldigt mycket roligare att sjunga bara därför. Det var en bra lektion!

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta mig till.. vad jag ska göra härnäst!?
Jag har konsert inplanerat ikväll iallafall, vid 18-snåret... men till dess.. ska jag kanske göra nåt nyttigt, typ lua eller nåt.
Hmm... nä!! Jag ska ringa min kära syster tror jag faktiskt, snacka lite skit med henne! Det är guld värt! Hon gjorde mig glad igår när vi snackade i en och en halv timme. Love her! :)


Vi fular oss framför datorn hemma under julen!

Ännu en sån dag...

... där jag bara känner mig less på allting. Ingeting funkar eller går som jag vill! Känns som att jag bara klagar hela tiden men det har gått så dålig allt de två senaste dagarna. Hoppas verkligen att morgondagen ser annorlunda ut! Jag känner dock redan att det kanske börjar bli liite bättre... :)
Imorn ska jag dessutom försöka fixa mig ett litet extraknäck, får se hur det går med det.. Jag hoppas på nånting iallafall!

Sitter och försöker ladda inför en ny morgondag med lite gospel såhär på kvällskvisten.. eller natten kanske tillomed. Klockan är ändå efter tolv... men jag är verkligen inte trött än. Då är det lite svårt att lägga sig för att sova. Så jag kopplar av lite i soffan först. Just nu spelas Tye Tribbett i högtalarna. Rätt bra, men det blir nog Coldplay snart. Eller John Mayer.
Eller varför inte Eva Cassidy... Åh va musik är bra! :)

Godnatt världen!

The Hills

Sitter och ser på The Hills på MTV, en realityserie om ett gäng som bor i Los Angeles. Man får följa deras liv på jobbet och hemma med deras vänner. En massa intriger hit och dit. Ganska roligt att följa ändå, serieberoende som man är! Man blir dessutom ännu mer sugen på att åka över till L.A... åh det måste bara gå att få ihop! Både tid och pengar! Nån som vet ett snabbt sätt att få ihop lite pengar?? :)
Det här med pengar är ett otroligt jobbigt ämne... Man saknar hela tiden den där extra slanten. Imorn kommer CSN-bidraget och mer än halva kommer försvinna till hyra, tv-licens och andra räkningar. Så surt! Men vad ska man göra... Skulle vara roligt att vinna 1 miljon på lotto! Skrapa triss i tv 4 eller nåt... :)

Igår såg jag film hemma hos Philip, tillsammans med Bea och Micke. Var väldigt roligt. Vi såg Role Models med han som spelar Stifler i American Pie. Sen såg vi ett avsnitt av serien Supernatural. Det var en läskig serie kan jag säga. Nästan så att jag drömde mardrömmar inatt. Jag lyckades skrämma upp mig lite när jag skulle kolla så att dörren var låst igår innan jag somnade. Lägenheten var kolsvart och jag inbillade mig att det var någon som jagade mig tillbaka till sängen. Men det var det ju inte... som tur var!

Idag var en sån dag när inget funkade. Övade lite efter lunchen och jag fick inget flyt i nånting. Kändes som att sjunga med under vatten eller nåt.. ni vet när man försöker skrika under vattnet men det låter inte så mycket!? Men jag har inte övat på några dagar så det kanske beror på det. Hoppas jag.... Ska försöka imorn igen och se om det går bättre.
Det börjar dessutom närma sig den veckan när jag tänkt ha min lilla examinationskonert. Känner mig inte speciellt redo för det egentligen. Har inte bestämt alla låtar än heller.. Plus att några låtar innehåller sånt som jag har lite svårt för just nu. Men det löser sig väl nog det med...
Det trevligaste den här dagen var det lilla hänget i Acusticumfoajén vi hade på eftermiddan! :)

Nu ska jag dra mig till kåren och lyssna på lite musik!

Världens tröttaste måndag

Jag råkade försova mig idag. Vaknade fem över åtta och bokstavligt talat hoppade upp ur sängen! Tänkte att nu kommer jag aldrig hinna till tio i nio då vi skulle gå till lektionen. Men det gjorde jag... på nåt konstigt vis! Resten av dagen blev dock inte så bra. Har varit så fruktansvärt trött hela dagen. Tänker att man egentligen inte borde vara det när man fått sova lite extra... Så nu funderar jag på att lägga mig under filten och sova en liten liten stund.

Jag hade ett paket i brevlådan idag. Blev väldigt nyfiken på vad det kunde vara och vem det kunde vara ifrån. Men så kände jag igen handstilen och kopplade direkt. Ida hade skickat upp min tv-dosa som de råkade få med sig hem till Umeå när de var här för nån vecka sen. Nu slipper jag gå fram till tv:n för att höja volymen! :)

Jag måste börja fundera på att kanske jobba lite nån månad framöver nu också. Alma och jag planerar att åka till Los Angeles till våren så jag måste fixa lite pengar.... Det skulle vara så roligt om man kunde få ihop pengar så man kan åka! Det ska gå!!:)

Nu ska jag vila lite!

Oj så fort allt går

Nu är det fredag igen. Veckorna bara rusar iväg! Men skönt är det att det är helg igen!:)
Hade röstanatomi tenta idag på förmiddagen. Den gick över förväntan faktiskt. Kändes riktigt skönt när jag gick först(!)  ut ur klassrummet med en nöjd känsla i magen. Får se bara hur resultaten ser ut sen, men man blir förhoppningsvis godkänd!

Just nu sitter jag med datorn i knät och vilar lite. Har varit på promenad ner till stan med Jenni idag efter lunch och lite senare ska vi gå på powerbox på StiL. Ska bli skönt att boxa av sig lite saker! Efter det blir det middag och sen vet jag inte riktigt hur kvällen ser ut. Kanske blir kåren ändå, vi får se! Ska väl kanske försöka hinna med att städa lite också, vilket jag borde göra nu men just nu orkar jag inte det.

Nu har det varit svinkallt ute i mer än 2 veckor. Man börjar bli lite van men det är lite småjobbigt också. Kylan påverkar temperaturen inne och det gillar jag inte. Det blir så kallt inne! Igår satt jag med en tjocktröja och fleecefilt på mig men jag frös ändå! Brr!! Men man bor ju i norrland så man får räkna med lite kyla. :) Jag och Philip hade en intressant diskussion igår på väg hem från skolan angående just norrland. Vi kom båda fram till att vi älskar norrland, det är så otroligt vackert och fridfullt överallt! Lite kallt men man överlever!

Nä nu ska jag göra nåt annat... om en liten stund!!
Ha en bra fredag allihop!

Kylan

Jag är lite less på den otroliga kylan nu faktiskt. Man går ju runt och fryser konstant, trots att man klär sig mycket!! Jag är en väldigt frusen person i vanliga fall så när det är 20 minus ute i mer än två veckor börjar det kännas lite jobbigt. I denna stund sitter jag under en tjock fleecepläd och fryser!!! Inte skönt! Men man ska väl inte klaga... Jag hade kunnat få sova ute på natten också, som fåglarna och alla andra djur ute i skogen. Inte så skönt...

Nu ska jag läsa röstanatomi!

Dessa måndagar

Ja vad ska man säga om måndagar egentligen.. man är inte riktigt på topp! Kan inte förstå varför det alltid är samma visa varje måndag... Man är seg och trött och saknar motivation till allt som har med skolan att göra. Det går asdåligt att sjunga, man tappar fort koncentrationen när man övar och man är allmänt less!! Den här måndagen var inget undantag... Usch! Men det är bara att bita ihop! :)

Ska försöka läsa lite om röstens anatomi nu hade jag tänkt, tenta på fredag!

Så var den helgen slut

Ja precis, så var den helgen slut. Det gick fort, som alla helger brukar göra.
Imorgon är det bara att ta tag i allt igen.. Planera sånglektion, läsa anatomi, öva, ha lua-lektion. Som en vanlig vecka ungefär...

I helgen har iallafall Ida och Samuel varit här och hälsat på. De skulle hämta soffan som de köpt av Joel och Josefin. Det var kul att träffas lite!

Nu ska jag göra mig lite mat. Skriver mer nån annan gång!

Motivation

De senaste veckorna har varit några väldigt bra veckor för min del. Bortsett från någon enstaka dag då man känt sig allmänt less.. Jag har varit pigg och glad mestadels och haft motivation till att öva och göra läxor och sånt som är viktigt och det känns helt underbart att jag har den motivationen och även inspirationen! Tänkte på det nu ikväll när jag gick hem från min pianolektion. Förut har jag verkligen inte alls känt att jag velat spela piano, men nu, när jag också har övat, känns det helt plötsligt mycket roligare att spela. Jag fixar det jag ska spela och det svänger ibland! Jag frågar då mig själv, hur kommer det sig att den här motivationen kommer nu, efter ett och ett halvt år på högskolan? Varför fanns den inte här i början, eller i höstas? Konstigt.... Men jag är väldigt glad att jag känner så nu iallafall! Det ska jag ta tillvara på! :)

Idag har jag även köpt biljett till Studiomusikernas turné, "Best of..." Ska bli kul att se och lyssna på! :)
I helgen kommer även Ida och Samuel och hälsar på. Det ska bli trevligt att ses igen! Får se vad vi hittar på!

Nu ska jag fundera ut låtar till min konsert! :)

YES!!!

Jag klarade tentan! Jag blev godkänd! :) Hur skönt som helst. Verkligen. Då kan man sluta tänka på det.
Ända sen vi skrev tentan i januari har jag gått och tänkt och trott att jag verkligen inte kommer bli godkänd men så idag när jag gick till skolan, i solen, fick jag en känsla av att jag ändå hade klarat av att bli godkänd. Fick min känsla bekräftad nu på eftermiddan när jag hämtade ut tentan; GODKÄND!!! Yes! :)

Hittills har den här dagen bara varit till belåtenhet. Jag är glad! :D

Soluppgången

Idag var jag så klok att ta en morgonpromenad. Och det ångrar jag inte.
Även om det var lite tungt att kliva upp.
Men jag fick se soluppgången!
Det var jättefint! Här är en bild precis innan uppgången:



Precis när jag var på väg att gå började det lysa väldigt mycket, så jag vände mig om och fick se solen! :)
Kunde dock inte få en bättre bild än denna:



Det här blir en bra dag!!!

Det är mycket nu...

Måndag igen. Känns som att veckorna bara flyger fram och att man inte riktigt hinner med. Tiden bara rusar iväg liksom. Men det kanske känns så för att man hela tiden har något att göra. Vilket jag tycker är bra, att man har nåt att göra! :)
Idag var jag upp till skolan på förmiddan för att öva lite. Passade på när vi nu inte hade någon lua-lektion på morgonen. Men måndagförmiddag är ju alltid måndagförmiddag. Man är som lite seg. Och öva den tiden är nog inte det bästa. Det gick lite segt... Så jag tar tag i det där imorn istället!

Till middag idag lagade jag en jättegod korvsås med morötter och lök som mamma gav som förslag. Tack mammsen - det var som sagt supergott!! :) Ibland har man slut på matfantasi och idag var en sån dag. Då är det tur att man har en mamma som lagar urgod mat och som har många recept på lager!

Vissa dagar önskar jag att jag hade haft systeryster närmare! Det hade varit mycket skönt, och roligt!! :)

Jaja... nu har jag inge mer att skriva!
Lyssna på Amos Lee om ni vill. Han är bra!

Lördag

Ja så var det lördag igen. Skönt! Har fått sova ut idag vilket var välbehövligt. Vaknade före elva och låg kvar i sängen till klockan var halv tolv. Klev upp, gjorde mig en smoothie med vaniljyoughurt och frysta hallon och blåbär och satte på ett avsnitt av Lipstick Jungle. En ritkigt härlig start på lördagen!
Just nu sitter jag och funderar på vart jag ska börja. Har en del saker jag tänkt att jag ska göra idag. Sortera alla noter som ligger i en stor hög, plugga lite, planera en sånglektion och lite annat.

Gårdagen var trevlig. Vi hade en minimellanselsförfest hemma hos Alma och Andreas innan Jennis Lousie Hoffsten-konsert. En riktigt bra konsert för övrigt! Jenni sjunger blues så bra, det är verkligen hennes grej. Hade lite ståpäls på en utav låtarna! :) Sen bar det av till kåren där det var hyffsat med folk. Hade dock ont i huvudet nästan hela kvällen så jag kunde som inte riktigt njuta av allt till fullo. Jag gick hem vid halv ett nån gång för att jag inte pallade mer. Och det är jag glad över att jag gjorde faktiskt. Var så otroligt skönt att komma hem och lägga sig i sängen! Fast vägen hem var ju inte den roligaste kanske. Det var sååå kallt! Mina ben var alldeles knallröda när jag kom hem! Så blir det när man går ute i -18 grader!!!

Man kan nog förövrigt aldrig bli less på Coldplay. De är ju för bra! :) Lyssnar just nu på deras senaste skiva som har gått varm den här veckan. Kanonbra!

Nä, nu ska jag göra nåt annat.....

Snöööö

Det har snöat hela natten här i Piteå. Jag vaknade i morse av att bovärden skrapade bort snö framför porten med en spade. Hör man det på morgonen då vet man att det snöat. Sen tittade jag ut när jag klev upp en timme senare, det snöade fortfarande! Kommer nog göra det hela dagen känner jag på mig.

Idag ska jag göra en massa saker har jag tänkt. Öva, ha sånglektion, städa, läsa Lua, läsa lite anatomi. Plus kanske en konsert ikväll uppe på skolan. Det blir nog en bra dag!

Nu ska jag sminka mig!
Ha en bra dag allihopa! :)

Ingen bra sångdag

Dagen började med att jag sov en timme längre i morse än vad som var planerat. Men jag behövde det! Jag är så trött nu, den där jobbiga kvinnoveckan ni vet.. Så det var bara skönt att få sova lite extra! :)
Jag läste lite LUA på förmiddagen, fixade lunch och gick sen upp till skolan för att öva lite. Men det gick inte så bra att öva.. var absolut ingen sångdag idag! Inte alls! Inget fungerade. Jag märkte detta ganska fort så jag tänkte att det inte var någon idé att fortsätta.. så jag la av! Men sen hade vi en väldigt bra och givande ensemblelektion på eftermiddan. Otroligt kul! Josefin ska ha konsert snart så vi repar in låtar för det! Blir nog bra!
Nu ikväll ska jag försöka lära mig texten på en jazzlåt jag har i sångläxa. Inte den enklaste texten direkt. Men det går nog!

Mycket nu... och mer blir det! Men jag ska inte klaga, absolut inte! Jag tycker om när man har en del att göra, jag blir som peppad utav det. Dock inte när det är alldeles för mycket att göra. Då vill jag bara krypa under täcket. Det får vara en lagom dos med saker att fixa och dona med! :)

Nä, nu är det en timme till Made In Sweden börjar på fyran. Den timmen ska jag göra effektiv! ;)

Låttips: Private Party - India Arie

Vackra norrland

Jag måste bara säga att norrland är så otroligt vackert!
Imorse när jag gick till skolan såg det ut såhär:



Vackert!!!
Jag fick kisa när jag tittade mot solen och det var så härligt! :D
Det blev jag glad utav!!


Tisdag

Ja, idag är det tisdag. Jag har varit uppe sen åtta, lite mer än en timme alltså. Har redan hunnit med frukost och ett avsnitt av Lipstick Jungle. För övrigt en riktigt bra serie!

Ska göra mig ordning för dagen jag har framför mig. Känner som på mig att det kommer bli en bra dag idag! :)
Har planerat att gå upp till skolan och öva vid tio-tiden. Innan det ska jag läsa lite LUA.... och sminka mig!

Just nu läser jag en bra bok av Marian Keyes som heter Är det någon där?. Läste den typ hela vägen hem i bussen i söndas, jag kunde inte sluta. Jag blir så otroligt berörd utav den, speciellt vid ett avsnitt, men jag vill inte avslöja för mycket! Ni får läsa den tycker jag!

Gospelkonserten hemma i Övik i helgen var väldigt bra! Det är alltid lika kul att vara på såna konserter, man blir så glad! All For One sjöng mig till gåshud kan jag ju säga. Otroligt bra! Saknar lite att vara med där faktiskt...

Nä nu måste jag göra nån nytta om jag ska följa min planering för dagen!
Ha det superbra därute!

RSS 2.0