En sjukt bra dag

Dagen idag har varit en bra dag... :)
Jag har egentligen inte gjort något speciellt roligt eller något helt fantastiskt som är värt att nämna. Det har bara varit en bra dag helt enkelt. 

Vaknade före tio, klev upp och åt frukost, såg lite tv, satt vid datorn ett tag, åt lunch, gick ut i solen och solade ett slag (blev jätteröd efter en halvtimme!) lagade middag, gick på promenad med Alma, pysslade med en film på datorn och nu sitter jag här och slötittar lite på tv samtidigt som jag kollar igenom vad som ska göras i veckan. Soft men väldigt bra dag helt enkelt. Humöret har varit på topp liksom! :) I like it!

Imorgon börjar ju då veckan om igen. Måndag och två lua-lektioner, med intressanta föreläsningar den här gången. Är inte så ofta det händer...  Sen ska jag ha min sångelev. Efter det blir det nog lite övning kanske.. 

Nu blir det varm choklad och knäckemackor med ost tror jag. Göda!


I'm going...

... to Los Angeles! 
Igår bokade jag flygbiljetter till Los Angeles! Kan ni tänka er, jag ska verkligen åka. Kommer bli hur kul som helst. Jag ser otroligt mycket fram emot det. Ska bli så skönt att få komma iväg lite! :) Jag hoppas på lika fint väder som de har haft där nu de senaste dagarna. 32-34 grader... Härligt! Kanske man kan få en snygg bränna till bröllopet! ;)

Nämen alltså, det här blir kul! :D

Ha en alldeles förträfflig fredagkväll allihop. Missa inte Samuel Ljungblahd på "Så ska det låta"



En helt vanlig tisdageftermiddag

Jag har ont i huvudet.
Lyssnar på John Mayer och njuter och tänker att huvudvärken kanske går över snart
Borde egentligen diska...
...och laga middag!
Får nog ta tag i det snart..
Är glad för att våren är på ingång. Äntligen!
Är sugen på glass. Chokladglass. :P
Free Falling är en bra låt. Lyssna på John Mayers version!
Top Model står på i bakgrunden
Fy vad min lägenhet ser ut också.... suck!

Kort och konsist idag märker jag. .
Nu ska jag laga korvsås med ris. Mumma!

Dagens låttips: My Own Hands To Hold - Sara Haze

Lyckad möhippa!

Ja så var det söndag och den sedan länge planerade möhippan har ägt rum. 

Dagen blev väldigt lyckad och den blivande bruden, alltså Ida, hade verkligen ingen aning om vad som skulle hända henne när hon åkte för att jobba igårmorse. Hon hade fått klartecken för att få vara ledig på fredagen men så ringde hennes chef under fredags kvällen och sa att hon måste jobba ändå för att elekrikerna inte har gjort sitt jobb eller hur det nu var. ;) Med inställningen att hon bara skulle jobba 4 timmar under lördagen lägger sig Ida, helt omedveten om vad som komma skall, i sin säng för att sova och ladda batterierna för jobb på en lördag. Trodde hon ja...

När hon kommer till jobbet står hennes två svägerskor och väntar på henne för att ta henne med sig upp till Piteå. Ida fattar ingenting, hon tänker bara på att hon måste gå in på jobbet för hon ska ju jobba... 
När hon tillslut satt sig i bilen bär det av upp till Piteå där resten av oss väntar med pastasallad. 

Dagens bravader drar igång vid 12-tiden nere på stan. Ida utsätts för en rad pinsamma saker, som att dansa vals med killar/män på stan, få kunderna på Cubus att prova en speciell tröja, spela en scen ur filmen Titanic och anordna ett aeroibcspass för pitebor ute på stan bland annat. Jag måste säga att det var väldigt underhållande att stå i bakgrunden och titta på. :)

Efter uppdragen nere på stan får Ida en välförtjänt massage medan vi andra fixar lite saker och byter om för kvällen. När Ida är klar blir hon körd ut till Bergsviken där en musikfestival hålls. Där får hon en omskriven text till Shirley Clamps härliga hit Min Kärlek. Den ska hon, tillsammans med ett band som vi fixat, framföra på scenen framför en stoor publik. När hon först får texten tror hon verkligen att det är ett skämt men sedan börjar hon inse att vi inte skämtar. 
Efter att ha väntat en liten stund är det dags för Ida att inta scenen och det gör hon med bravur. Hon sätter nästan all krånglig text och gör låten betydligt bättre än Shirley själv! :) Publiken gillade det kan jag säga. Bra gjort Ida!!

Framträdandet på 24 var det sista "jobbiga" Ida fick göra den här dagen. Vi åkte in till stan igen efter hennes succé på scenen, för att inta en supergod middag på Thai Garden. Där satt vi och pratade och hade trevligt. När vi betalat notan och tagit oss hem till Arvesens fortsatte våra trevliga samtal till sena natten. 

Hoppas du hade en bra dag Ida! :)

Promenad i Kroksta


Som jag skrev tidigare var vi ute på promenad idag på förmiddagen, i den härliga värmen och solen. Det var riktigt mysigt och vi tog några fina bilder som jag tänkte lägga upp nu. Kroksta är ju för fint, eller hur!? :)




Jag älskar verkligen solen

Idag har jag och syrran varit ute i solen och promenerat. Det var riktigt riktigt härligt må jag säga. Vi var ute vid 11 och det var redan då 15 grader varmt. Mumma! Sen när vi kom hem kunde man ju inte gå in så jag satte mig på bänken på framsidan mot väggen och solade. Jag har tillomed fått lite färg på i ansiktet. Bara lite. Det var oerhört skönt. Var nog närmare 20 grader där vid väggen. Ojoj, mycket skönt! :)

Vi har även gjort en väldigt god middag ikväll. Skivade bakad potatis som chips fast lite tjockare och stoppade in i ugnen. Sen tog vi kyckling och gjorde ett snitt i och fyllde med vitlöksost och sedan virade vi bacon runt kycklingfilén och även det in i ugnen. Otroligt gott! Serverades med bearnaisesås, fetaost och körsbärstomater.

Nu är det tänkt att vi ska se John Mayer Live men jag har fastnat här vid datorn, som är så lätt. 

Have it well out there!



Söndag kväll och dagens

Så var det söndag igen. Den här veckan har verkligen flugit förbi mig. 
Dagen började med en trevlig visit ut till Bergom och en kär vän som precis flyttat dit med sin man. Var väldigt trevligt att se deras hus och sen sitta i solen och tjattra lite. Härligt! Tack för att vi fick komma! :)

Resten av dagen har spenderats hemma, i soffan faktiskt, inte helt ovanligt kanske. Det är där jag och syrran spenderat mest tid hittills under lovet. Rätt skönt måste jag säga. Lite segt efter ett tag dock...

Tänkte att jag skulle ge mig på en Dagens, som Ida och Emma! 

Dagens humör: Varierande 
Dagens borde: Några samtal 
Dagens frisyr: Hög hästsvans 
Dagens klädsel: Myskläder 
Dagens planer: Fortsätta se tv 
Dagens materiella vill ha: Pengar 
Dagens längtan: Våren 
Dagens fundering: När kommer våren på riktigt? 
Dagens beroende: Kramar 
Dagens tråkigaste: Regnet 
Dagens person: Hanna ute i Bergom 
Dagens roliga: Syrrans makeup teknik ;)
Dagens låt: Halo - Beyonce

Tycker inte om halsont

Sitter i soffan framför tv:n och konstaterar att jag har riktigt ont i halsen. Tror att en förkylning är på ingång men jag hoppas att den är lindrig. Orkar inte vara sjuk nu, även om jag är ledig. Jag får hälla i mig Echinagard och käka Strepsils så går det kanske över. Te med honung får jag inte glömma heller.

Idag har jag och syrran varit hos våra farföräldrar och ätit trerätters middag. Ooo så gott det var! Vi fick tomatsoppa till förrätt, porterstek med potatis och sallad till varmrätt och till efterrätt serverades det glass med hallon och blåbär. Supergod middag med andra ord! Jag blev otroligt mätt kan jag säga. När det är sådär gott är det lite svårt att sluta äta, även om magen är proppad. :)

Usch, I hate having a soar throat! Blää!

Bilder

Tänkte att jag skulle dela med mig av vår fina långfredag så här kommer några bilder! :)


Syskonen Dissler


Vi är ju inte jättelika...eller!?


Fia var också med. Hon älskar att "klia" sig mot plattorna.


Sedan var det dags för vår sill-lunch. Det var jättegott! :)


Återigen Glad Påsk!!!

Äntligen är kanske våren här

Kom precis in från solen! Vi har suttit ute på framsidan av huset och solat i nästan 2 timmar! Hur skönt som helst. Och varmt! Så otroligt varmt! Nu kanske våren är på väg. Äntligen säger jag då bara. Är så less på all snö nu så det finns inte. Låt det smälta bort genast.

Annars har det varit en skön och trevlig dag idag. Vi tog en lugn förmiddag med god frukost, syrran gjorde smoothies. Mumma! Sen åkte vi ner på stan en sväng men ångrade oss när vi insåga att vi inte hade några småpengar till parkeringen. Då åkte vi ut på skokanonen istället och hittade jättefina skor. Jag kanske tillomed har hittat ett par till Idas bröllop, men jag vet inte än om de kommer passa till klänningen, eftersom jag inte har någon klänning än... 
Efter skokanonen handlade vi lite mat. Det blev sill, rödbetssallad och lite andra saker. Vi tänkte att vi skulle fixa vår egen sill-lunch. Det blev riktigt gott kan jag säga. Fick lite inlagd strömming av farmor också så det blev en komplett sill-lunch!
Sen har vi suttit ute i solen som sagt. Jag säger det igen, så otroligt skönt! Jag höll på att somna flera gånger. Mmmm!

Ikväll väntar bastun och lite ansiktsmaskar. Ska bli skönt det med.
Ha en bra långfredag allihop! 
Glad Påsk!!

Ensam Hemma

Det är just vad jag är, ensam hemma. I ett stort hus. Eller inte riktigt ensam, jag har ju katten. Men förutom henne så är jag helt ensam. Mamma och pappa sitter nu på en buss ner till sthlm och syrran är hemma hos sig. Lite annorlunda, jag tror faktiskt inte att jag sovit själv här hemma någon gång sen vi flyttade hit. Men det ska nog gå bra, jag är inte så rädd utav mig så det är nog ingen fara.
Hade tänkt att jag skulle sätta mig och se en film från datorn nu en stund innan jag ska lägga mig, men då hittar jag ingen bra film som känner för att se. Jag hade bara lite tyngre, långa filmer som jag inte riktigt är upplagd för ikväll. Så det får bli tv:n en stund istället. Om ett litet tag...

Jag bakade ju en tårta idag och den blev himmelskt god. Jag är faktiskt lite stolt, har bara bakat tårta en gång i mitt liv och då hade jag hjälp. Nu gjorde jag det alldeles själv och jag fick högsta betyg av pappa. Sweeet!!
Är extra stolt över tårtan för att jag inte är den som brukar baka och när jag gör det blir det oftast inte jättebra. Men nu så!

Det är lite tråkigt att vara ensam faktiskt... känner jag nu... hmm, vad ska jag hitta på!? Kanske inte är tänkt att jag ska hitta på så mycket ikväll, klockan är ju ändå snart tolv och jag borde väl egentligen lägga mig. Ja, så får det bli,.....efter en stund vid tv:n!

Hemma i Örnsköldsvik

Ja som rubriken säger så är jag hemma i Övik igen. Nu var det ungefär två och en halv månad sen jag var hemma sist. Mina föräldrar åker till New York på torsdag så jag och syrran har lovat att vara hemma och ta hand om huset och katten. Ska bli lite roligt att ha ett helt hus för sig själv. Va vi ska mysa syrran och jag. Härligt! Men jag är samtidigt lite avis på päronen som ska åka till N.Y.... mitt drömresmål all times!!! Hoppas de köper med nån fin souvenir eller nåt! :)

Sen i söndas hade jag besök hemma i piteå av en kär vän från storstan vid namn Elin. Det var riktigt roligt att vi lyckades få till ett datum då hon kunde komma upp och hälsa på. Tack för några trevliga och mysiga dagar Elin, guld värt! :)
Synd bara att tiden går så fort jämt... men den gör ju det när man har roligt säger de som vet! ;)

Ja så nu sitter jag alltså hemma hos mamma och pappa i köket och lyssnar på päronen där de sitter mittemot mig och försöker leta upp en spansk stad. Ganska roligt faktiskt, mamma kommenterar pappas stavfel och pappa skriver och letar olika städer på Google Earth. Roligare att höra än när jag förklarar det dock... :)

Imorn ska jag faktiskt ta och baka en tårta. Vi ska fira min födelsedag i efterskott och då tänkte jag att jag ville ha en vanlig, hederlig gräddtårta. Så jag ska baka en. Med jordgubbar som garnering. Det blir göda!

Nu ska jag lyssna på lite musik och sen är det väl kanske dags för sängen antar jag. Så man kommer upp imorn...

Saturday night

Lördag kväll i Piteå. Daniel Lindström spelas just nu i högtalaren, "Saturday Night". Spellistan på spotify erbjuder sedan Keith Urban, Melo, Alicia Keys, Carrie Underwood och lite Ole Börud såklart. Tv:n står på men med ljudet av, varför vet jag egentligen inte. Känns hemtrevligt på nåt sätt bara. Americas Funniest Home Videos går på kanal 5 precis. Inte jättekul men lite underhållande ändå. Ska precis till att göra mig några varma mackor hade jag tänkt. Syrran är i stan i helgen med gospellinjen och hon passade på att hälsa på lite gammalt mellanselsfolk ikväll sen kommer hon hit och ska sova här hos mig.

Idag har jag varit ruggigt effektiv. Det tog visserligen ett tag innan jag tog mig ur sängen men när jag väl gjort det blev det städning på högsta nivå. Jag plockade bort grejer från golven, diskade, dammtorkade, dammsög och duschade på lite mindre än två timmar! Det var ett nytt rekord för min del. Det blev fint i min lägenhet igen kan jag säga.
Sedan var det tänkt att jag och Jossan skulle skriva vårt körarr på skolan, men datorerna behagade inte logga in oss så vi fick gå hem igen. Surt, vi som var taggade!
Så nu ikväll har jag varit och lyssnat på gospellinjen nere i statskyrkan. Jättebra! Roligt att höra lite gospel igen, och sjunga med!

Nu ska jag ta tag i det där varma mackorna!


Garderobrensning mitt i natten

Jag måste ju vara konstig. Har börjat rensa ur min garderob på kläder som jag inte använder, mitt i natten. Drog igång för en halvtimme sedan kanske... Är inte klar än! Och konstigt nog är jag inte trött, har bara lite ont i ryggen. Men jag borde väl gå och lägga mig snart antar jag, det är ju en dag imorgon också. Då hade jag tänkt göra en massa saker så det är bäst att jag kliver upp i tid.

Tillbaka till garderoben!
Godnatt vänner!

En snabb skolvecka

Jaha, då var den första och enda skoldagen den här veckan avklarad och helgen är här igen. Lite skönt faktiskt, såhär korta borde alla skolveckor vara. Fast då skulle man kanske bli less på helgen istället och längta till skolan... Vem vet.

Dagen har iallafall varit bra. Jag och Josefin har skrivit ner vårt körarr på Veronica Maggios "Dumpa mig" och jag tycker det gick bra, vi fick mycket gjort, även om vi har lite kvar. Vi måste försöka bli klara innan tisdag då jag åker hem för påsken. Det ska vara inlämnat på torsdag så vi får jobba på lite nästa vecka. Men det hinner vi, vi är snabba som vesslor!

Imorse när jag vaknade och vinklade upp mina persienner möttes jag av snön som föll från himlen. Nej tänkte jag direkt. Varför i hela världen ska det snöa? Har vi inte tillräckligt med snö? Och kan det inte få bli vår snart? Jag vill se gräs och asfalt och känna solens strålar värma ansiktet. Men tydligen vill inte vädergudarna ge mig det riktigt än. Antar att jag får vänta några dagar, eller veckor, vad vet jag. Men när våren nu behagar att komma, kommer jag njuta av varje sekund utav den, det kan jag lova.

På lokala nyheterna på tv:n pratar dem just nu om sommarjobb som minskat i år och jag blir påminnd om mitt eget sommarjobb. Jag hade tänkt ta tag i det nu den här veckan men så blev jag ju sjuk så det har som runnit ut i sanden lite. Får verkligen göra något åt det till veckan. Jag hoppas verkligen på att få jobb här i Piteå i sommar. Vore så kul att vara här lite och få uppleva sommaren här. Man bor ju bara här på hösten och vintern och då är vädret lite tråkigt. Jag kommer naturligtvis söka hemma i Övik också, bara för att vara på den säkra sidan, men jag hoppas på jobb här. Allra helst vill jag kunna få min lilla plan förverkligad. I mitt huvud har jag planerat att jag ska få jobb här och jobba i juni, sen åka ner till Övik under juli när mina föräldrar har semester och spendera lite ledig tid hemma. I augusti skulle jag isåfall åka tillbaka hit och fortsätta jobba. Tror dock inte att det kommer hända men man kan ju få hoppas lite! :)

Nämen om man kanske skulle ta och plocka bort i köket från middagen. Japp, så får det bli!
Ha en bra fredag!

Jaaa..

.. jag är äntligen frisk!!! Finally! :D

Jag får dock ta det lite lugnt med vad jag äter och hur mycket jag äter. Men det får jag ha överseende med, jag är frisk iallafall. Så otroligt skönt.

Dagen ägnas åt tvätten, har redan hunnit avverka 4 maskiner och har 2 nya på gång. Jag hade en hel del tvätt kan jag säga. Sen blir det diskens tur. Har disk sen en vecka tillbaka! Sjukt! Men det går nog fort. Jag är en fena på att diska. Bara att sätta på lite bra musik, som tillexempel Fred Hammond eller kanske Bachelor Girl, så försvinner disken som solen före regnet.... eller nåt! ;) Efter det blir det dammsugning och städning. Måste nog byta sängkläder också. Bort med alla sjuka baselusker! Bort bort!!

Ikväll ska jag äntligen ut och träffa lite folk för första gången på 5(!) dagar! Message:Divine spelar på kåren och det ska bli väldigt roligt att lyssna på. Det är ett riktigt bra gäng! Kul med lite gospel också. Det var ett tag sen!

Nu ser jag jättemycket fram emot att få komma hem till Övik nästa vecka. Ska bli så skönt! Kände inte det för en vecka sen men nu... Synd bara att päronen inte är hemma nånting. De har ju fått för sig att åka över till Amerikat. Herregud va alla åker över dit nuförtiden. Jag blir ju så sugen själv!

Hoppsan, nu ska jag hämta min tvätt!
See ya'll!


Äntligen...

... är jag kanske lite friskare. Det känns väldigt mycket bättre idag. Jag känner riktig hunger i min mage men jag är fortfarande lite svag. Beror väl mest på att jag inte ätit så mycket de senaste dagarna. Mamma och jag har nyss suttit och spekulerat i vad det kan ha varit som gjorde att jag blev sjuk men vi kom inte fram till något. Tur är iallafall att jag börjar känna mig piggare. Funderar snart på att gå iväg på konsum och köpa mig lite blåbärssoppa. Eller så äter jag något som jag har hemma i kylen. Vet inte hur mycket eller vad jag vågar äta dock. Jag får nog ta det lite lugnt tror jag.

Utanför mitt fönster tror jag bestämt att våren är på väg. Solen skiner idag och det verkar vara en skön temperatur ute. Härligt! Nu får verkligen våren komma på riktigt, är lite less på snön nu faktiskt. Jag vill att all asfalt ska vara framme så man kan änvända vårskor. Gräset ska titta fram under snön och det ska lukta sådär äckligt som det brukar göra på våren när allt är blött. Då blir jag glad för då är det vår! :D

Hade tänkt försöka tvätta idag men jag får se om jag orkar det. Som det känns nu så är jag ändå ganska svag så det bästa är kanske att bara vara inne och göra nåt enkelt. Jag hoppas att jag inte har lika tråkigt som jag hade igår iallafall... Det var jobbigt! Men man ska väl ha tråkigt ibland också. Det sa alltid mina föräldrar när jag var liten, att det är bra att ha tråkigt ibland. Det kanske är det, men det är väldigt tråkigt...

En sak som ändå varit bra nu när jag varit sjuk är att jag har känt en känsla och en längtan till att öva och sjunga. Jag har inte kunnat göra det de här sista dagarna och jag känner verkligen nu att jag vill upp till skolan och öva. Jag har tillomed funderat på att skriva en låt, men så långt har jag inte kommit. Men snart så!

Åh, nu är jag hungrig. Mot kylskåpet! :)

RSS 2.0